PORUKA MINISTRA FINANCIJA

Ministar Marić za RTL Danas o povlačenju poreza na nekretnine: "Dobro sam i s tim, nema drame"

“Zagovaratelj sam reda, a ne nereda, zagovaratelj sam unaprijeđenja i veće pravednosti u poreznom sustavu”, poručio je ministar financija Zdravko Marić
Zakon o porezu na nekretnine odgođen je nakon velike bure u javnosti. Ovaj je tjedan premijer Andrej Plenković najavio da će ga i zakonodavno odgoditi i potom modificirati. Čovjek koji bi trebao biti na čelu tima koji će promijeniti, poboljšati, prilagoditi Zakon je ministar financija Zdravko Marić.
A upravo je ministar financija bio je gost RTL-a Danas.
Prije svega, turistička sezona je oborila sve rekorde, kako se osjeća ministar koji direktno osjeća dolazak turista i njihovih eura?
Sigurno da se osjećam dobro. Turistička sezona za sada, stvarno, i rezultati dobri, financijski pokazatelji ćemo još malo pričekati, ali ja ga zajedno sa svojim suradnicima u ministarstvu svaki dan vidimo pišu Vijesti.hr.
Jeste li očekivali?
Očekivali smo sigurno dobru sezonu kako je ministar Cappelli najavljivao, a i neki drugi. Općenito najave su bile dobre, a u nekim pokazateljima čak i iznad očekivanja.
Kako se osjeća ministar kojemu ukidaju zakon koji je mjesecima pripremao, odnosno ga odgađaju?
Dobro sam i s tim. Nikakva drama. Ja sam i vašim kolegama kad sam javno istupao na tu temu rekao da sam prvi protiv uvođenja novog poreza. Dakle, ovo nije ni bio zamišljen kao novi porez, to je bio sastavni dio cjelokupne porezne reforme koju, da još jednom ponovim, ne samo riječima nego i djelima, smo pokazali kako vidimo porezni sustav. Dakle, zagovaratelj sam reda, a ne nereda, zagovaratelj sam unaprijeđenja i veće pravednosti u poreznom sustavu a kroz poreznu reformu mi smo rasteretili hrvatsko gospodarstvo i građane za preko dvije milijarde kuna.
Što je još rekao ministar Zdravko Marić pogledajte u videu.

Komentiraj