bez razgovora o funkcijama / Optimizam nakon druge runde pregovora HDZ-a i Mosta: Petrov spreman na kompromise

Nakon današnjih četverosatnih pregovora između HDZ-a i Mosta, obje strane su izišle zadovoljne i najavile novu rundu razgovora

19.9.2016.
19:36
VOYO logo

Druga runda pregovora HDZ-a i Mosta završila oko 19.30 sati, a nova je najavljena za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Održali smo drugi krug razgovora i fokusirali se na sedam bitnih točaka. Naši stručnajci su izmijenili stajališta. Dio je realno ostvariv na početku saziva Sabora, dio tih tema će biti dio programa vlade i bit će realiziran uz dodatne konzultacije. Ozračje je bilo dobro. Naš idući susret će biti u ponedjeljak. Imamo kvalitetan ulog povjerenja i partnerstva u radu buduće četverogodišnje vlade'', kazao je Andrej Plenković.

Božo Petrov istaknuo je da je u pregovorima moguće donijeti i kompromisna rješenja ako će ona biti sveobuhvatnija. U nekoliko navrata je istaknuo kako vode argumentirane razgovore s HDZ-om u kojima se 'pretresa svaki detalj te da Plenkovića treba slati na razgovore sa sindikatima'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je dodao kako nisu razgovarali o funkcijama te da taj dio posla ostavljaju svojim radnim skupinama. 

Image
ovaj put nije bilo zavjese /

Grmoja i Runtić na kavi: je li na pomolu transfer bivšeg člana Živog zida u Most?

Image
ovaj put nije bilo zavjese /

Grmoja i Runtić na kavi: je li na pomolu transfer bivšeg člana Živog zida u Most?

Podsjetimo, u 15 sati vodeći ljudi Mosta stigli su u prostorije HDZ-a gdje su nastavili prošlotjedne pregovore o postizbornoj suradnji i sastavljanju vlade. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je javljala reporterka RTL-a Damira Gregoret, koja je pratila pregovore u službenim prostorijama HDZ-a, u pregovorima su sporne točke ZERP i Ovršni zakon.

Kako je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najavila konzultacije za početak idućeg tjedna, ne ostaje mnogo vremena za usuglašavanje zahtjeva Mosta i HDZ-a. Pogotovo jer su se HDZ-u navodno otvorile i nove mogućnosti za suradnju s odbjeglima iz Živog zida, a i Marijana Petir poziva zastupnike HSS-a da napuste Narodnu koaliciju i pridruže se Plenkoviću. Kako sada stvari stoji, zastupnici nacionalnih manjina također će sjediti u novoj vlasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči sastanka Nikola Grmoja je komentirao sastanak s odbjeglim članom Živog zida Hrvojem Runtićem. Demantirao je glasine kako je Runtić prešao iz Živog zida u Most.

"Runtić je nezavisni zastupnik. Razgovarali smo o Ovršnom zakonu", kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne uvjetujemo nikome ništa, razgovaramo. Došli su sa sedam prijedloga, a mi smo ih razmotrili. Oko puno stvari se slažemo", komentirao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković Mostovih sedam zahtjeva. 

Nakon što je prošloga tjedna održan prvi krug pregovora, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da žele postići strateški dogovor o dugoročnoj suradnji, stabilnu parlamentarnu većinu te četverogodišnju vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, čelnik Mosta Božo Petrov tada je poručio kako se dvije stranke slažu da treba napraviti kvalitetan program i odrediti ciljeve za iduće četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo