PAMETNO TRAŽI HITNU TEMATSKU SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA

Pametno: “Tražimo sjednicu o komunalnom neredu, grad nam je u kolapsu “

U gradu vladaju potpuni kaos i nered, ne samo u centru Splita nego i šire, od Marjana do Žnjana, ističu u Pametno. Već su ranije upozoravali na pojedinačne primjere u centru grada i na Marjanu, ali ništa se ne mijena, vladajući ništa nisu poduzeli da se stanje popravi. 

“Ne možemo čekati rujan da bi razgovarali o komunalnom neredu i problemima koji se upravo događaju u Splitu. Godišnji odmori i ljetna pauza ne smiju biti izlika da gradske službe na čelu s gradonačelnikom i vijećnici hitno ne razgovaraju kako popraviti užasno stanje na terenu. Tko je odgovoran za enormne hrpe smeća na Žnjanu, za velike prometne gužve, za stotine instant štekata i reklama po gradu, tko je izdao dozvolu za betonizaciju ugostiteljskog štekata u srcu Dioklecijanove palače, a to je tek mali dio problema”, ističu u Pametno Split i dodaju: “Komunalni red odnosno nered ogledalo je našeg grada i sramota je da ovakvu poruku šaljemo u svijet, kao da je sve jedan veliki neorganizirani cirkus”

Pametno je već nekoliko puta predlagalo da se sjednice Gradskog vijeća održavaju jednom mjesečno, s unaprijed definiranim terminom. Da se to prihvatilo, Vijeće bi već raspravljalo o ovoj važnoj temi, ne bi sad morali, na ovaj način, tražiti razgovor o boljitku vlastitog grada. Ne samo da je pauza u kolovozu već se redovna sjednica nije sazvala ni u srpnju, ogorčeni su u stranci Pametno. 

“Kolege iz MOST-a i SDP-a podržali su naš prijedlog. Pozivamo i ostale vijećnike da pridonesu ideji održavanja hitne tematske sjednice jer vjerujemo da je svima stalo da nam grad bude čist i uredan, na dobro građanima i njihovim gostima, unatoč konstantnim političkim igrama i dogovorima unutar vladajuće koalicije HDZ – HGS”, zaključili su u Pametno.

 

Komentiraj