povratak u prošlost

“Pao” sustav školskih web stranica: 1200 škola u blokadi

U eri e-Škola i najavljene velike digitalizacije školskog sustava, hrvatske škole su se vratile stoljeće unatrag i zbog kolektivnog “pada” školskih web stranica ovog su tjedna s roditeljima počele komunicirati putem oglasnih ploča i lijepljenjem obavijesti u okolici škole.

Informacije o tome kada dijete treba doći u školu, koja je smjena, u koliko sati je svečanost za prvašiće, kada će se dijeliti udžbenici i slično, od početka tjedna ne nalaze se na web stranicama škola, jer one ne rade, piše Novi list.

I tako od početka tjedna. Od CARNET-a, kažu ravnatelji, nisu saznali gotovo ništa osim umirujućih tonova kako će se problem brzo riješiti. Zbog pojačanog broja pristupa korisnika web stranicama škola došlo je do određenih poteškoća te intenzivno radimo na njihovom otklanjanju, odgovorili su iz CARNET-a.

“Morat ćemo staviti oglas na ulazu u školu, kao u dobra stara vremena kako bismo roditelje obavijestili o svim potrebnim informacijama. Problem nam je i zapošljavanje, jer svi natječaji za zapošljavanje nastavnika moraju biti objavljeni na web stranici škole, a to sad nismo u mogućnosti napraviti”, rekao je za Novi list ravnatelj OŠ Srdoči, Ivan Vukić dodajući da će se škola prisilno vratiti u neka bivša vremena.

Komentiraj