burno reagirao

Plenković o HDZ-ovcima u Vladinom zrakoplovu: “Ide onaj tko odredi, a određujem ja!”

Plenković i dalje tvrdi da nije bilo nikakvog sukoba interesa u korištenju Vladinog zrakoplova za odlazak u Finsku, gdje su on i delegacija među ostalim sudjelovali i na kongresu europskih pučana.

“Nema nikakvoga sukoba interesa. Nije postupak pokrenut, nešto je otvoreno, vidjet ćemo što će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pitati Vladu. Dok sam predsjednik Vlade, gdje god jesam, uvijek nastupam u toj funkciji. Tako sam bio pozvan u Finsku na bilateralni susret s finskim premijerom. Što se tiče kongresa EPP-a, tamo sam pozvan i sudjelovao kao i drugi premijeri iz stranaka EPP-a kao premijera. Tamo idem normalno, službenim zrakoplovom. Tko je bio u avionu, ide onaj tko odredi, a određujem ja”, rekao je premijer, prenosi N1.

HDZ-ovci na stranački kongres putovali državnim avionom

Na novinarsko pitanje zašto je onda avionom putovao i ministar uprave Kuščević koji ne predstavlja Hrvatsku na razini međunarodnih odnosa, premijer je burno reagirao.

“Tko će odrediti tko treba bit na kojem sastanku… Ja određujem. Kakav sukob interesa? Kako Vi doživljavate sukob interesa? Baš me interesira. Tko je u kojem sukobu? Ja kao predsjednik Vlade određujem tko ide na koje putovanje sa mnom”, kazao je Plenković, piše N1.

Komentiraj