prvi koji nije iz HDZ-a

Ante Pranić najmlađi gradonačelnik Vrgorca

Nekoliko je zanimljivih činjenica vezanih uz novog gradonačelnika Vrgorca  s Nezavisne liste mladih (NLM), koji je prema službenim rezultatima iz vrgoračkoga Gradskog izbornog povjerenstva (GIP) dobio 2161 glas, odnosno  55,83 posto, a njegova protukandidatkinja iz HDZ-a Nada Jelavić osvojila je 1636 glasova birača, odnosno 42,26 posto.

Ante Pranić je, naime, 29-godišnji magistar građevine, novi je i do sada najmlađi gradonačelnik Vrgorca, te prvi vrgorački gradonačelnik koji nije iz HDZ-a. A dodatno je zanimljivo da su čak dva diplomirana inženjera građevine – Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg – ‘potukla’ u drugome krugu glasovanja kandidate HDZ-a.

Ante Pranić rođen je u Makarskoj 1987. godine, a sin je Mirka Pranića, dugogodišnjega predsjednika SDP-a Vrgorac, člana Županijskog odbora SDP-a i jednog od najdugovječnijih vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca.

Kao student uključio u rad lokalnoga SDP i bio jedan od aktivnijih članova Foruma mladih u Vrgorcu. Nezadovoljan što nije uvršten na listu SDP-a pred lokalne izbore 2013. zajedno s Mirkom Vukovićem napustio je SDP i sa skupinom mladih, uglavnom studenata sa splitskoga sveučilišta, osnivao Nezavisnu listu mladih koja je već na prvim lokalnim izborima osvojila dva vijećnika u gradskome vijeću, a na slijedećim prijevremenim izborima NLM, predvođen Pranićem, osvojio je pet vijećnika, a Ante Pranić postao je predsjednik Gradskoga vijeća.

 

Komentiraj