poslali otvoreno pismo na više adresa

Braniteljske udruge: Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri nogometne reprezentacije?

Koordinacija udruga ratnih postrojbi SD županije, Koordinacija braniteljskih udruga Grada Splita i Stradalačke udruge iz Domovinskog rata Grada Splita i Županije danas su uputili otvoreno pismo splitskom Gradskom vijeću, gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari, HNK Hajduku i medijima.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri hrvatske nogometne reprezentacije? Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda. Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud. Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajedništvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda. Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu.”

Ne ulazeći u sadržaj otvorenog pisma, moramo primijetiti kako je nejasno zašto pismo nije odaslano i glavnim krivcima zbog kojih hrvatska nogometna reprezentacija u Splitu ne igra već desetljećima?

Split je glavni!

Komentiraj