Od barake do banskih dvora

HDZ slavi trideseti rođendan: Na društvenim mrežama se širi urnebesna čestitka

HDZ slavi trideset godina od osnutka, tim povodom su danas položili vijenac na grob prvog predsjednika stranke i Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, a predsjednik splitske podružnice oglasio se na svojoj FB stranici, ali ono što je uslijedilo se kao požar širi društvenim mrežama.

Petar Škorić je na svojem FB profilu objavio ovakav status:

“Prije točno trideset godina utemeljitelji predvođeni dr. Franjom Tuđmanom okupili su se na nejavnom mjestu, u prostorijama NK Borac na Jarunu i osnovali Hrvatsku demokratsku zajednicu, unatoč nastojanjima tadašnje komunističke vlasti da se taj događaj spriječi.

Taj vrlo mali broj utemeljitelja su u tim skromnim prostorijama započeli s ispisivanjem stranica novije hrvatske povijesti, iako vjerojatno toga u tim trenucima nisu bili niti svjesni. U tim prostorijama začeta je stranka koja je predvodila hrvatski narod u najslavnijim trenucima hrvatske povijesti, kao i u onim najtežima. U svim tim povijesnim bitkama Hrvatska demokratska zajednica je sa svojim vodstvom pokazivala svu potrebnu odgovornost i mudrost i to hrvatski narod prepoznaje. Pod vodstvom HDZ-a ostvarili smo sve strateške ciljeve koji su bili pred nama: obrana teritorijalne cjelovitosti, državna neovisnost, međunarodno priznanje i ulazak u euro-atlantske integracije. Upravo na tim temeljima Hrvatska i danas pod vodstvom HDZ-a ostvaruje zacrtane ciljeve – gospodarski rast, rast zaposlenosti, poboljšanje životnog standarda i razvoj infrastrukture.

Nastavimo ponosno kročiti putem koji su započeli naši utemeljitelji, budimo ponosni na našu povijest, a istovremeno posvećeni budućnosti. To dugujemo našim utemeljiteljima, svima onima koji su kroz cijelu povijest podnosili žrtvu za očuvanje hrvatskog imena, našim poginulim suborcima, ali u prvom redu našoj djeci i naraštajima koji tek dolaze. Sretna vam 30. obljetnica utemeljenja HDZ-a!”

Društvene mreže, kao društvene mreže nisu dugo mirovale. Povodom rođendana širi se fotografija sažetka iz jednih dnevnih novina, očito iz predizbornih vremena te 1990-e godine, u kojem je sažet gospodarski program tada mlade stranke koja će sljedeća tri desetljeća uglavnom upravljati istim tim gospodarstvom.

Pogledajte fotografiju, pa zaključite sami – tko ne bi glasao za stranku koja ima tako lijepa obećanja?

 

 

Komentiraj