OBRAČUN NA LJEVICI

Ivo Baldasar žestoko uzvratio bivšim kolegama iz SDP-a

Splitski gradonačelnik odlučio je udružiti snage sa zagrebačkim kolegom Milanom Bandićem te su dogovorili suradnju na lokalnim izborima koji bi se trebali održati u svibnju 2017.

U Zagrebu su 9. lipnja potpisali sporazum koji nije dobro ‘legao’ splitskog SDP-u, na čijem je čelu Ivo Baldasar bio sve do početka svibnja ove godine kada je Zoran Milanović raspustio taj ogranak stranke.

‘Novi’ splitski SDP priopćenjem je žestoko napao gradonačelnika i bivšeg člana u kojem mu se, među ostalim, stavlja na teret činjenica da je tri mjeseca pregovorao s Bandićem te mu se “želi punio sreće s novim prijateljem  Zdravko Mamićem.

Čini se da taj dio priopćenja, u kojem se spominje Mamić, nije dobro legao Baldasaru, pa se i on oglasio svojim priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“Slijedom istupa mojih bivših kolega i nekih gradskih vijećnika povodom mog novog političkog angažmana teško se oteti dojmu da je započela prljava i bespoštedna utakmica u kojoj mnogi zaboravljaju na interese Splita i građana zbog kojih smo svi tu gdje jesmo.  Iz izjava mojih do jučer najbližih stranačkih kolega, prijatelja i pojedinih gradskih vijećnika, jasno se vidi da im je politikantstvo i nastavak pokušaja osobne i političke diskreditacije daleko ispred svakog javnog interesa, političke i ljudske odgovornosti.

Gospodin Parić, povjerenik ‘ nove partije’, u svom je jučerašnjem priopćenju medijima još jednom potvrdio da se u novom SDP-u razgovori  kažnjavaju izbacivanjem iz stranke čime je opet podsjetio na tužnu činjenicu  da u SDP-u od demokracije nije ostalo ni D. Ipak, nekima je dopušteno što drugima nije, jer bi zbog političkih pregovora i razgovora u tom slučaju i po logici gospodina Parića, trebalo već odavno smijeniti  Zorana Milanovića.  Građani će se sigurno sjetiti s kim je sve on pregovarao i razgovarao u kampanji, naravno kada je on u pitanju, uvijek i samo ‘u najboljem interesu stranke’.  U najboljem interesu stranke oni su vjerojatno raspustili i cijeli splitski ogranak SDP-a, ponizili i degradirali članove koji su svoj život posvetili toj istoj stranci. Vjerojatno su i svi oni razgovarali s kim nisu trebali.

Uz nevješta objašnjenja i argumente, koji se još nekako mogu objasniti neiskustvom i slijepom poslušnošću ‘novoj partiji’ i vođi, gospodin Parić se ipak upustio u prljave udarce ispod pojasa dovodeći moje ime u vezu sa Zdravkom Mamićem. U nedostatku boljih argumenata pokušavaju se probuditi niske strasti i plasirati spinovi  koji su čak i u kontekstu političke borbe, najblaže rečeno degutantni. Moj stav prema Hajduku, vodstvu HNS-a i sve što sam u tom kontekstu govorio i činio, govori sve o meni kao čovjeku, gradonačelniku , političaru pa i štovatelju Hajduka koji sport ne želi prljati prizemnim političkim nadmudrivanjima. Inače, gospodina Mamića nikad u životu nisam sreo.

Što su oni učinili dok su bili na vlasti za dobrobit sporta, za dobrobit Splita uopće?  Iz pristojnosti prema građanima trebali bi barem šutjeti.  Ili će opet zamoliti Borisa Lalovca da iz Zagreba glumi velikog Hajdukovca?

I neki od ostalih kolega vijećnika, među kojima kao i inače prednjači stranka Pametno kao samoproglašeni moralni, ‘građanski’ politički autoritet, očito su izgubili fokus s interesa građana i grada u koji se zaklinju. Ukoliko sam već ‘politički mrtav’,kako kažu, čemu trošiti energiju na bavljenje sa mnom? U Gradu ima toliko projekata i toliko posla da bi puno pametnije od stranke Pametno bilo da suzbiju ego i svoju energiju usmjere u razvoj i boljitak grada.

Bez obzira na političke okolnosti, preslagivanja i pozicioniranja za lokalne izbore, moji oponenti trebaju prihvatiti činjenicu da sam još uvijek gradonačelnik Splita a svi mi izabrani od građana koji će o svima nama prosuđivati kada dođe vrijeme. Do tada, možemo raditi ili se možemo svađati i produbljivati krizu zbog čega će ispaštati svi a prvenstveno naši sugrađani.

Preporučam da se Split izdigne iz sveopće krize koja vlada u državi i pokaže da može bolje i više. Možda nam nogometna euforija koja predstoji pomogne da ohladimo glave, probudi zdravi sportski duh, ‘fair play’ i ujedini nas, barem dok traje Europsko prvenstvo”, stoji u Baldasarovom priopćenju.

Komentiraj