PROBLEMI NA TERENU

Saniraju se štete diljem zadarske županije: RTL doznaje da je situacija teška i u Sukošanu

Najteža situacija je u zadarskom pročišćivaču vode. Kolektor je preplavljen vodom i muljem, a vojska je do sada uspjela osloboditi tek polovicu pročišćivača
Ministri Čorić i Butković obilaze područja u zadarskoj županiji koja još zbraja i sanira štete od velike poplave, na terenu i dalje problemi. Najteža situacija je u zadarskom pročišćivaču vode pišu Vijesti.hr.
Kolektor je preplavljen vodom i muljem. Do sada je vojska uspjela osloboditi tek polovicu pročišćivača, a šteta na njemu procjenjena je na 10 milijuna kuna. RTL i Vijesti.hr upravo doznaju da je situacija teška i u Sukošanu. Tamo je upravo krenuo i general HV-a Fuzul koji zapovjeda vojnom operacijom saniranja poplavljenog područja.

(FOTO: RTL – zadarski pročišćivač vode)

Sukošan ima problem s kanalizacijom koja nije mogla podnijeti toliku količinu vode. Popodne će vojska početi postavljati i pontonski most u Ninu.
Nema pauze: devedeset pumpi na terenu, sanacija štete diljem zadarske županije
Na sanaciji šteta angažirani su osim vatrogasaca i djelatnika odvodnje i pripadnici Hrvatske vojske s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima te 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode, piše ezadar.rtl.hr.
Na poplavljeno područje Nina tijekom 12. rujna upućen je jedan amfibijski transporter i 12 pripadnika Hrvatske vojske.
Prema informacijama iz Vodovoda, temeljem monitoringa koje provode laboratorij Vodovoda i Zavod za javno zdravstvo, potvrđeno je da je voda u cijelom vodoopskrbnom sustavu Vodovoda d.o.o. zdravstveno ispravna.
Foto: RTL Vijesti

Promet na području grada je normaliziran i sve ceste su otvorene, osim spojne ceste za luku Gaženica iz pravca Ulica braće Perica na kojoj se još jučer obavljaju radovi na sanaciji, te Šestinski prilaz gdje još postoji podzemna voda. Zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su ŽC 6007 Zadar – Ražanac, između mjesta Poljice i Mazija i ŽC 6004 Vrsi – Nin.

Komentiraj