premijera filma

U Splitu održana svečana premijera dokumentarnog filma “Vatreni”

U prepunom kinu CineStar 4DX Mall of Split održana je svečana premijera dokumentarnog filma Vatreni. Film je pod redateljskom palicom Edsona Ramireza sniman pune tri godine, a donosi priču o osvajanju brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Vatreni su u filmu otkrili pozadinsku priču njihovog velikog uspjeha o kojoj do sada nisu pričali, a po prvi put su prikazane i snimke iz arhive FIFA-e.

“Ne mogu vam dočarati svoje uzbuđenje i sreću jer je film napokon na filmskom platnu. Vatreni su me oduševili još prije 20 godina. U zemlju pogođenu ratom donijeli su brončanu medalju i divio im se cijeli svijet. Bio je veliki užitak snimati ih i sjediti za istim stolom s njima. Svi su tako srdačni i pristupačni. Oduševile su me njihove emocije koje smo prenijeli na film, a najveći problem nam je bio izbacivati kadrove jer smo snimili sjajne stvari”, izjavio je na premijeri meksički redatelj Edson Ramirez.

Premijeru nisu propustili ni bivši nogometaši Igor Tudor, Stipe Pletikosa, Anthony Šerić, Nikola Jerkan i Tomislav Erceg, a legendarni izbornik Miroslav Ćiro Blažević tom je prilikom izjavio:

“Ovaj film za cilj ima vratiti nam onaj period kad smo bili treći i on se evocira na jedan originalan način. Akteri koji su tada bili najbitniji u njemu vjerodostojno pričaju tako da će ovaj film ostati povijestan, to sam siguran”.

“Slučajno sam se našao u ovoj avanturi s meksičkom ekipom, ali u životu ništa nije slučajno. Film je uzbudljiv, film je emotivan, govori o zajedništvu i vremenu kad smo svi bili jedno. Pozivam gledatelje koji su to proživjeli, ali i one koji nisu da ga pogledaju”, izjavio je producent filma Miroslav Blažević mlađi.

Među gledateljima su se našli i Anamarija Asanović, Nataša Bebić te Joško Čagalj Jole sa suprugom.

Dokumentarni film Vatreni možete pogledati od 24. svibnja do 13. lipnja u kinima Kaptol Boutique Cinema te CineStaru Zagreb, Rijeka, Osijek i Split. Važno je istaknuti kako je sav prihod od ulaznica namijenjen Udruzi Kolibrić i liječenju oboljelih od spinalne mišićne atrofije.

Komentiraj