Avionska nesreća / Što znamo o padu ruskog vojnog zrakoplova u Crno more?

Ruske vlasti potvrdile su da je u padu poginulo svih 92 putnika

25.12.2016.
17:03
VOYO logo
Image
Avionska nesreća /

Svijet je ostao bez legendarnog Zbora Crvene armije

Image
Avionska nesreća /

Svijet je ostao bez legendarnog Zbora Crvene armije

MOSKVA - U zrakoplovu ruskog ministarstva obrane koji se srušio u Crno more, blizu grada Soči, nalazile su se 92 osobe, a u nesreći nema preživjelih, izvještavaju ruske novinske agencije, citirajući izvore u ministarstvu obrane.

Neimenovani izvor u ministarstvu je kazao da nisu pronađene splavi za spašavanje te da zrakoplov nije poslao signal SOS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je ponedjeljak 26. prosinca danom žalosti u zemlji.

Među putnicima je bilo vojno osoblje, devet novinara, te članovi službenog vojnog zbora i plesne skupine Alexandrov Ensemble, koja je trebala povodom proslave Nove godine nastupiti za ruske vojnike u Siriji. Ansambl Alexandrov u inozemstvu je poznat i pod nazivom zbor Crvene armije. Ministarstvo obrane Rusije objavilo je popis s imenima svih putnika na svojoj stranici (na ruskom). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na internetu se pojavila i prva snimka potrage za ostacima zrakoplova koju prenosi ruska televizija RT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrakoplov koji se srušio bio je star više od 30 godina, a s njim je pilotirao iskusni pilot Roman Volkov, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane. Još uvijek nije poznat točan uzrok nesreće, ali ruski je predsjednik danas oformio posebnu radnu skupinu koja će se baviti time.

Ministarstvo obrane je objavilo da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmejmim nedaleko od Latakije u Siriji. Riječ je o bazi iz koje ruske snage provode zračne udare protiv pobunjenika u Siriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale. Agencija RIA Novosti objavila je, pozivajući se na neimenovane izvore, da se zrakoplov srušio zbog tehničkog problema ili pogreške pilota. Agencije navode da iz zrakoplova nije poslan nikakav SOS poziv.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo