uspješna akcija

“Bila je potpuno gola i stalno spominjala Gospu”: Poljakinja spašena u Međugorju

U nedjelju na području Međugorja u blizini mjesta Vionice skupina lovaca je pronašla potpuno razodjevenu Poljakinju.

Pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, žena je odlutala u zapuštene predjele oko Međugorja, pustoš obraslu dračem i grmljem, a kad je pronađena bila je potpuno bez odjeće i izgrebana po cijelom tijelu, piše Dnevni Avaz

Poljakinja je u Bosnu i Hercegovinu stigla dva dana ranije u Majčino selo, ustanovu za odgoj i skrb djece i mladeži bez adekvatne roditeljske skrbi, koje se nalazi u neposrednoj blizini svetišta Međugorje.

Lovci su po pronalasku žene pozvali policiju u Čitluku, koja je zatim pozvala pripadnike GSS-a iz BiH.

Na intervenciju je krenulo sedam spasilaca s dva vozila. Kada su stigli do iscrpljene i ozlijeđene Poljakinje, ona je pružala otpor i nerazumljivo spominjala Gospu.

GSS-ovci su na kraju ipak uspjeli izvući ženu s teško dostupnog terena i prebaciti je do kola Hitne pomoći.

Poziv smo dobili u 14.50 sati, a akcija je, usprkos nesvakidašnjim okolnostima i odlučnoj suradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiocima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno izvesti akciju zbog stanja u kojem je bila žena. Veseli nas činjenica da nas je policija odmah pozvala i da su nas pojedine državne institucije počele uvažavati”, izjavio je Zdenko Marić, voditelj GSS-a u BiH za Dnevni Avaz.

Komentiraj