"Dok god sam predsjednik Iran nikada neće imati nuklearno oružje"

Donald Trump se obraća svijetu: ‘Naše moćne američke snage su spremne na sve’

Američki predsjednik Donald Trump obraća se javnosti po pitanju iranskog raketnog napada na dvije iračke baze u kojoj se nalaze američke snage te one NATO koalicije, donose Vijesti.hr.

Više od 20 balističkih projektila jučer je ispaljeno na dvije američke baze. Iranski mediji tvrde kako je u napadu ozlijeđeno čak 80 američkih vojnika, iako prema prvim izvještajima nema žrtvi.

“Dok god sam predsjednik Iran nikada neće imati nuklearno oružje. Nijedan Amerikanac nije ozlijeđen u napadu, svi naši vojnici su sigurni. Naše moćne američke snage su spremne na sve”, rekao je u obraćanju Trump.

“Nacije su trpile Iranovo razarajuće ponašanje na Bliskom istoku i dalje. Tim danima je došao kraj. Iran je bio glavni sponzor terorizma, a njihov pohod na nuklearna oružja prijeti civiliziranom svijetu. Nikada to nećemo dopustiti”, dodao je Trump.

Osvrnuo se i na smrt iranskog generala.

“Prošloga tjedan smo poduzeli mjere kako bi spriječili nemilosrdnog terorista. Pod mojim vodstvom je američka vojska eliminirala vodećeg svjetskog terorista Kasema Sulejmanija, koji je osobno bio odgovoran za apsolutno najgora nedjela”, izjavio je Trump.

“Planirao je nove napade na američke državljane, ali smo ga zaustavili. Sulejmanijeve ruke bile su natopljene i američkom i iranskom krvlju. Trebao je davno biti eliminiran. Poslali smo snažnu poruku teroristima “Ako cijenite vlastiti život, nećete prijetiti našim ljudima”, rekao je Trump, prenose Vijesti.hr.

 

Komentiraj