opet se treslo tlo

Dva potresa noćas zatresla BiH, osjetili su se i u Dalmaciji

Dva potresa zatresla su u noći sa subote na nedjelju Bosnu i Hercegovinu.

Prvi potres jačine 4,1 po Richteru dogodio se oko četiri sata ujutro na dubini od dva kilometra, a epicentar mu je bio oko pet kilometara od Nevesinja, objavljeno je na EMSC-u.

Potres se osjetio i u Dalmaciji, točnije u Dubrovniku koji je od epicentra udaljen 67 kilometara, te u Sarajevu koji je udaljen 71 kilometar.

Dojava o šteti nema, ali ljudi u relativnoj blizini epicentra svjedoče da je podrhtavanje trajalo 5-6 sekundi te je mnoge probudilo.

“Moguće da je bio jači nego prije nekoliko dana. Puno se treslo. Trajalo je otprilike 4 do 5 sekundi. Nije ugodno’, napisao je stanovnik Nevesinja. ‘Dobro se zatreslo. Osjetila su se i manja podrhtavanja nakon ovog’, napisao je stanovnik Mostara. ‘Zastrašujuće. Vrata i prozori su se tresli. Pas je lajao. Slijedio je kraći i lakši potres minutu poslije’, ‘Probudio nas je sve u kući. Dobro je zatreslo”, javljaju građani BiH.

Drugi potres bio je slabiji – 2,9 po Richteru, a epicentar mu je bio 18 kilometara od Nevesinja te 56 kilometara od Sarajeva. I ovaj drugi se osjetio u Dalmaciji.

Podsjećamo, prošlog je tjedna razoran potres pogodio Albaniju nakon čega se tlo ne prestaje tresti, pišu Vijesti.hr.

Komentiraj