velika tuga

Gdje je zlu kraj? Najmlađa žrtva pokolja na Novom Zelandu imala je samo tri godine

Australski ekstremist Brenton Tarrant usmrtio je u luđačkom pohodu na Novom Zelandu 49 ljudi i to je tragedija samo po sebi, no još je strašnije kad se počne s identifikacijom žrtava, kojom se otkrilo da je najmlađa imala samo tri godine.

Pokolj na Novom Zelandu: Napadač pucao na dvije džamije, ubio najmanje 40 ljudi, deseci ranjeni

 

Maleni Mucad Ibrahim bio je s ocem i starjim bratom Abdijem u džamiji kad je pomahnitali monstrum ušao i počeo pucati po svima oko sebe. Dječak je u strahu pokušao pobjeći i odvojio se od oca i brata koji su nepomično ležali na tlu i glumili da su mrtvi, pišu Vijesti.hr

U cijelom tom kaosu kasnije otac i brat nisu ga uspjeli pronaći. Išli su u bolnicu i tražili ga među preživjelima, ali strahovali su od onoga što će malo kasnije biti potvrđeno.

“Nažalost, Mucad Ibrahim preminuo je u očevim rukama. Počivao u miru maleni prijatelju, svima ćeš nedostajati”, napisao je na Twitteru jedan korisnik, vjerojatno prijatelj obitelji.

Nejasan je samo detalj vezan za to što se navodi da je preminuo ocu u rukama s obzirom da su ga on i drugi sin satima nakon napada pokušavali naći. No, ti dijelovi još uvijek nisu razjašnjeni, ali nisu ni bitni, trogodišnji dječak izgubio je život zbog osobe koja to pravda “očuvanjem bijele rase”, pišu Vijesti.hr

Komentiraj