"Ustaše tukle vaterpoliste"

“Horor, haos i neverovatne reakcije Splićana”: Evo što srpski mediji pišu o napadu na Rivi

Trojicu vaterpolista beogradske Crvene Zvezde na Rivi su napala petorica mladića.

Gotovo svi srpski portali danas su pisali o ovom incidentu.

“HOROR U SPLITU Ustaše tukle srpske vaterpoliste, skakali u more da bi izvukli živu glavu”, naslov je na portalu a!.

Kurir je ovu vijest prenio pod naslovom: “SRAMOTA I KATASTROFA: Ovo je vatrepolist Crvene zvezde koji je skočio u more pred naletom huligana u Splitu. Pogledajte Kralja”. U tekstu je objavljen video incidenta kao i izjava napadnutog igrača.

“Da nisam skočio u more, ubili bi me”! Sve se desilo munjevito, napadnuti vaterpolist Zvezde vikao je da je Crnogorac”, stoji u naslovu srpskog Telegrafa.

“Neverovatne reakcije Splićana na prizor srpskog vaterpoliste u moru”, naslov je teksta na portalu krstarica u kojem se navodi da su Splićani odlučili pomoći igraču beogradskog kluba da izađe iz mora, dok su neki dovikivali: “Ipak je on četnik!”.

Srbija danas prvo je objavila tekst s naslovom “MALO POZITIVNIH VETROVA IZ DALMACIJE: Splićani OSUDILI napad na vaterpoliste Zvezde”, da bi kasnije taj naslov zamijenili dramatičnijom verzijom: “HRVATSKO LICEMERJE: U MORNARU OSUDILI napad na vaterpoliste Zvezde, ali KOMENTARI će vas ZGROZITI”.

Kao primjer komentara koji će vas zgroziti navode se samo dva komentara u kojima se, kako kažu u tekstu, “podrugljivo spominje otvaranje sezone kupanja i to sa samo pozitivnim reakcijama”.

“‘IPAK JE ON ČETNIK!’ Novi detalji HAOSA U SPLITU, građani pomagali Zvezdinom golmanu, a on BACIO MAJICU zbog bezbednost”, piše Blic.

Splitska policija za počiniteljima još traga.

Komentiraj