"Zovko kompani"

Jurio autocestom 245 km na sat: Hrvat koji je uhićen u Srbiji je sin bosanskog tajkuna i “kralja nafte”

Sin je Ivice Zovka i nasljednik je korporacije ‘Zovko kompani’.

Otkriveno je tko je muškarac koji je u ponedjeljak Audijem A8 vozio 245 kilometara na sat po autocesti u Srbiji. Policija iz Sremske Mitrovice potvrdila je za 24sata da je riječ o Marinku Zovku (34) iz Žepča. On je jedan od najbogatijih ljudi u BiH, a u zatvoru je jer je po lošem vremenu i skliskoj cesti jurio po autocesti Šid-Beograd.

Policija ga je zaustavila kod Sremske Mitrovice, a sudac mu je odredio zatvorsku kaznu od 30 dana te novčanu kaznu od 120.000 dinara (7.500 kuna) i oduzimanje vozačke dozvole na devet mjeseci.

Zovko je inače poznat po divljim vožnjama na cestama diljem cijele regije, a za njega se saznalo 2006. godine kada je Brabusom, dionicu od 191 kilometra, od Zagreba do Slavonskog Broda, prešao za samo 28 minuta. Tada je dao izjavu za lokalne medije u kojoj je kazao da je kupio “novi automobil” i da ga je morao “nagaziti”.

“Svaki dan vozim iz Zagreba prema Brodu. Prije dva mjeseca kupio sam novi Brabus od 500 konjskih snaga i V8 motorom. Odlučio sam ga ‘nagaziti’ i od naplatnih kućica u Zagrebu do naplatnih kućica u Slavonskom Brodu stigao sam za manje od pola sata. Vozio sam 320 kilometara na sat, što sam snimio kamerom na telefonu, međutim, slike sam već izbrisao”, rekao je tada Zovko.

On je tada bio toliko ponosan na svoje postignuće da je jednim novinama poslao sliku brzinometra pri zastrašujuće visokoj brzini. Policija ga tada nije uhvatila, a on je rekao da pošteno platiti kaznu, ako policiji to ipak pođe za rukom.

“Ako me uspiju uhvatiti platit ću kaznu i policajcima predati vozačku. Kažem, ako uspiju”, rekao je Zovko tada.

Od tada na YouTubeu postoji nekoliko video snimaka na kojima je vidljivo da ga je zaustavila policija i napisala mu kaznu, ali zbog toga nije prestao brzo voziti.

Inače, Marinko Zovko je sin bosanskog “kralja nafte”, Ivice Zovka i nasljednik je korporacije “Zovko kompani”, koja u svom sastavu ima 15 firmi, pišu 24sata.

Komentiraj