u potpunoj su izolaciji / Koronavirus stigao i u Europu!? Četiri osobe hospitalizirane, sve su doputovale iz istoga grada

Image
Foto: AP Images

Sve osobe za koje se sumnja da su zaražene sletjele su u London u posljednja dva tjedna

23.1.2020.
16:53
AP Images
VOYO logo

Četiri osobe u Ujedinjenom Kraljevstvu hospitalizirane su jer se sumnja da su zaražene koronavirusom. Tri su u Edinburghu, a jedna u bolnici u Glasgowu, javljaju u četvrtak britanski mediji.

Sve osobe za koje se sumnja da su zaražene sletjele su u London u prošla dva tjedna, a doputovale su iz Wuhana, grada u kojem je virus prvi put identificiran, piše Telegraph

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peking otkazao proslavu Nove godine

Pekinške vlasti otkazale su proslavu kineske Nove godine i druge masovne događaje ne bi li se spriječili širenje opasnoga koronavirusa, objavili su u četvrtak državni mediji.

Od subote će za posjetitelje biti zatvoren i Zabranjeni grad, 600 godina star kompleks u središtu Pekinga u kojem je i bivša Carska palača. Nije poznato do kada će biti zatvoren. Masovni događaji koji su otkazani uključuju i tradicionalne hramske sajmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još tri grada u pokrajini Hubei uvela su zabrane putovanja ne bi li se spriječilo širenje virusa koji je identificiran u glavnom gradu te pokrajine Wuhanu.

Huanggang i Ezhou zatvorili su željezničke postaje i prekinuli autobusne linije za udaljena odredišta, a javni prijevoz i veze s drugim gradova prekinuo je i manji grad Chibi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U karanteni je i Wuhan, grad s 11 milijuna stanovnika.

Vlasti nastoje spriječiti širenje opasnog virusa u trenutku kada se stotine tisuća Kineza planiraju vratiti kućama radi proslave Nove godine ovaj vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je bolest odnijela 17 života, a službeno više od 630 ljudi zaraženo je virusom. Neslužbeno, brojke bi mogle biti i veće.

Stručnjaci Imperial Collegea iz Londona procijenili su da je simptome bolesti do 18. siječnja razvilo čak 4000 ljudi. Slučajevi zaraženih prijavljeni su u Japanu, na Filipinima, u Južnoj Koreji, Singapuru, na Tajvanu, Tajlandu i u SAD-u, kao i u kineskim upravnim regijama Hong Kongu i Makau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razvoj cjepiva - godina dana

Razvoj cjepiva protiv novog koronavirusa trajat će najmanje godinu dana, objavio je u četvrtak Globalni savez za cjepiva i imunizaciju (GAVI). Direktor GAVI-ja Seth Berkley rekao je da stručnjaci ne znaju dovoljno o epidemiologiji nove bolesti da bi mogli valjano procijeniti rizik u ovom trenutku.

"Dobra vijest je da su znanstvenici već sekvencionirali i objavili genom virusa, što je omogućilo da nekoliko organizacija u svijetu počne rad na cjepivu", rekao je Berkley za agenciju dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjepiva koja bi štitila od koronavirusa puno je jednostavnije razviti od onih za bolesti poput malarije ili HIV-a, dodao je.

Berkley je kazao da će ipak "trebati mjeseci prije nego što se provedu prva klinička ispitivanja i najmanje godinu dana prije nego bi cjepivo moglo biti dostupno za uporabu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GAVI je neprofitno partnerstvo koje surađuje s vladama, poslovnim ljudima, Svjetskom bankom, humanitarnim i nevladinim organizacijama kako bi ispunilo ciljeve o procjepljivanju.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo