"europski Elon Musk"

Mate Rimac progovorio o svojim počecima: “Bio sam loš učenik i nesiguran, nisu me zanimale dosadne stvari. Jedan čovjek mi je pomogao…”

Rimac priznao je da ga škola nije zanimala.

Mate Rimac, vlasnik Rimac Automobila, gostovao je kod bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Nica Rosberga koji na svojem YouTube kanalu objavljuje podcast Beyond Victory.

Rosberg je Rimca prozvao “europskim Elonom Muskom”, a mladi i globalno uspješni hrvatski poduzetnik otkrio je zanimljive stvari o sebi priznajući kako je u stvari bio jako nesiguran u svojim počecima.

“Prvo sam bio zainteresiran za tehnologiju i išao u srednju tehničku srednju školu. Nisam bio dobar učenik, no moj profesor vidio je da sam darovit. Nisu me zanimale dosadne stvari u školi, a to je bila većina predmeta, no ovo nije poruka učenicima da budu takvi (smijeh). Za maturalni rad sam napravio iGlove (zamjena za tipkovnicu i miš) s kojom sam išao na natjecanje po želji profesora. Pobijedio sam na lokalnom i državnom natjecanju, poslali su me da predstavljam Hrvatsku na sajmovima inovacija, no vraćao sam se uglavnom s medaljama. Tu sam stekao samopouzdanje, no moja prava strast bili su automobili”, rekao je Rimac koji je, kao što je poznato, cijeli posao pokrenuo iz garaže.

“Na internetu sam vidio kako ljudi stavljaju motor jednog auta u drugi auto. Na umu sam imao nešto zanimljivije, nešto što još nitko nije učinio. Krenuo sam se utrkivati s električnim autom protiv automobila koji imaju motore s unutarnjim izgaranjem”, rekao je Rimac.

“Bilo mi je teško naći investitore od prvog dana, a teško mi je i danas. Elon Musk rekao je da je najteža stvar u njegovom životu bila očuvati autokompaniju na životu. Meni je svaki dan jednako težak”, priznao je Rimac Rosbergu.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

Komentiraj