"nismo provocirali"

Napadnuti vaterpolisti: “Nakon što sam skočio u more krenuo je kaos. Ljudi su vikali da sam četnik”

Nakon napada na vaterpoliste Crvena zvezde u Splitu klub je u Beogradu održao konferenciju za medije. Na konferenciju su bili predsjednik Nebojša Čović, trener Aleksandar Filipović, predsjednik VK Crvena zvezda Igor Milojević, kao i napadnuti vaterpolisti Aleksandro Kralj, Miloš Maksimović i Dušan Vasić.

“Prilikom ulaska u Hrvatsku dobili smo osiguranje, a poslije ručka imali smo slobodno vrijeme. Stariji igrači su pitali da prošetaju po gradu. Tu je bio pripadnik policije. Vidjeli smo da su u civilu. Policajac je kontaktirao šefa, objasnio da su pristojno obučeni. Kasnije se ispostavilo da su imali trenirke ispod. Nije bilo vidnih obilježja. Provokacija nije sjediti u kafiću i to s jaknom. Nisu šetali rivom”, rekao je trener Filipović, prenosi srpski Kurir.

“Iz našeg kuta, poslije treninga smo odlučili da popijemo kavu na rivi. Najprije nismo našli prazan sto, a kasnije smo ga našli. Videli smo da nas konobar gleda čudno, uvjeravao sam sebe da nije zbog nas. Ne baš prijateljskim tonom upitao je Kralja ‘Šta ti je to na majici’. Kralj je rekao: ‘Grb Crvene zvezde, došao sam da igram’. On je preteći rekao ‘Bolje pokrij to’. Oni su mislili da je šala, a ja sam predložio da promijenimo kafić. Otišli smo u susjedni. Nakon 20 minuta su nasrnuli huligani. Prišli su s leđa, počeli s udaranjem”, kazao Dušan Vasić.

“Kralj je najgore prošao, pisao je poruku, udaren je u nos, mi po glavi i leđima. Ja sam bio civilno obučen, a Kralj i Maksimović u trenirkama, pa su ih jurili. Kralj je skočio u more da bi sačuvao glavu. Jedan je imao nož, a bacali su predmete na njega dok je bio u moru. Žao mi je jer nosim pozitivne utiske iz Splita dok sam igrao tamo. A sada nitko nije ponudio pomoć. Nitko nije pitao da li nam što treba”, rekao je Vasić, a na njegove riječi se nadovezao Miloš Maksimović.

“Mi nismo imali namjeru provocirati. Kad je počeo napad, vidio sam ih i pokušao izaći i potrčao sam na drugu stranu. Potrčali su za mnom, jedan je imao šipku na izvlačenje. Pogodio me je u nogu. Pobjegao sam, ušao u hotel. Nisu htjeli da pozovu taksi, srećom, naletio je jedan taksi. Imali smo osjećaj kao da ih je bilo mnogo više, zbog gužve i povika. Ja sam imao na sebi trenirku i preko zakopčanu jaknu do grla”, rekao je Maksimović.

“Nosio sam jaknu i ispod majicu. Konobar je primijetio grb. Pitao je ‘Šta je to?’. Rekao sam da je Zvezdin. Priprijetio mi je da pokrijem to. Mislio sam da je šala, a on je rekao da nije šala. Prešli smo u drugi kafić. U napadu sam najgore prošao, ostao sam samo u trenirci, vikali su ‘Ubij četnika’, i ‘Skini to’. Udarali su me, nisam htio da stanem. Jurili su me nožem, posjekli su me po nozi, jedino rješenje je bilo da skočim u more. Kasnije je policija rekla da sam se tako spasio. Tada je krenuo kaos. Skupili su se ljudi, ali oni su nastavili da viču da sam četnik, da sam Crnogorac… I to ludi koji su pili kavu”, rekao je Kralj, piše Kurir.

Komentiraj