Nastavlja se potraga za dječakom koji je pao u nabujali potok, obitelj pretraživala teren do kasno u noć

Potraga za šestogodišnjim dječakom koji je jučer upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča bit će nastavljena u srijedu nizvodno duž korita rijeke Bosne.

Jučerašnja cjelodnevna pretraga korita nabujalog potoka, aktivnosti mještana, ali i drugih službi za spašavanje nisu dali rezultate. Danas će se pretraživati obale rijeke Bosne nizvodno prema Žepču, kao i potraga u čamcima na vodi.

U potragu su u utorak bili uključeni članovi Specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Kantonalna i Federalna uprava civilne zaštite, mještani, SNIK Atom iz Zavidovića te GSS Žepče.

Iako je potraga spasilačkih ekipa završena predvečer, članovi porodice pretraživali su teren do kasno u noć.

Kako Klix.ba saznaje, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok. Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Nedugo nakon toga, mještani su nekoliko desetina metara pratili šestogodišnjeg dječaka u potoku, a zbog nepristupačnog terena ništa drugo nisu mogli uraditi. Brzom intervencijom, mještani su na dva mosta koja se nalaze nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok postavili metalne vodopropusne ograde kako bi spriječili da dječak završi u rijeci Bosni.

Komentiraj