objavljene i slike broda

Pokrenuta peticija za nastavak potrage za Šibenčaninom Dinom Miškićem

U Facebook grupi “BOURBON RHODE RESCUE” objavljene su fotografije broda koji je potonuo usred Atlantika, kojim je upravljao hrvatski kapetan.

Fotografije su administratori prenijeli iz jedne španjolske grupe koja objavljuje slike čamaca, brodova i činjenice vezane uz more, plovidbu i pomorce. U toj grupi objavljena je informacija o nesreći, kao i podaci o brodu. Iz brodogradilišta je izašao 2006. godine, bio je dug skoro 50 metara.

Objavljeno je više slika, a na njima su i datumi. Dio slika je nastao 2. kolovoza, a dio 14. kolovoza. Na onima slikanima navodno 2. kolovoza vidi se katastrofalno stanje broda, dok je 14. kolovoza brod već u vodi, i ne vide se nikakvi tragovi hrđe.

MVEP izrazio žaljenje što nema vijesti o hrvatskom pomorcu: Potraga za brodom Bourbon Rhode je obustavljena

El huracan Lorenzo se traga al remolcador oceánico BOURBON RHODEIMO number 9356359 Ship type Offshore Tug/Supply Ship…

Objavil/a Con la proa pal marisco,cosas y curiosidades de la gente de la mar dne Ponedeljek, 30. september 2019

Zasad nema službene potvrde da su to zaista fotografije tog broda, no kum i prijatelj nestalog hrvatskog kapetana rekao je kako je s brodom uvijek bilo problema te da je nedavno bio na popravku, a čini se da su fotografije nastale upravo na popravku. U razgovoru za portal Morski.hr prije par dana Joško Mrvica kazao je kako je brod 12 godina bio u Nigeriji i da je zato u jako lošem stanju te da je 3. listopada, nakon popravka, trebao ući u novi charter. Mrvica je kazao i kako brod nije popravljen, ali firma je forsirala da do 3. listopada stigne u Georgetown. Rekao je i kako je brodu stao jedan motor te da nije bilo šanse za povratak.

“Firma je oduvijek bila škrta i nije popravljala brod”, rekao je Mrvica.

Havarija se dogodila 26. rujna u vodama Martinika. Rezultat intenzivne i višednevne potrage su trojica spašenih, četvorica mrtvih i sedmorica nestalih članova posade, među kojima je i Šibenčanin Dino Miškić.

“Molimo da potpišete peticiju za nastavak potrage za našim kapetanom Miškićem i članovima posade, koju tvrtka Bourbon želi obustaviti”, objavljeno je u Facebook grupi koju su pokrenuli Šibenčani Maja Šulje, Sebastian Latocha, Đurđa Vrljević Šarić, Štrkalj Milica i Anita Perkov Kalebota.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Podsjetimo, jučer je stigla obavijest kako je obustavljena službena potraga za nestalim pomorcima.

Jutros se na Facebooku oglasila i tvrtka Bourbon, vlasnik broda.

U objavi su napisali kako su do sada pronađena trojica preživjelih mornara te tijela četvorice pomoraca. Za sedam osoba se još traga. Dodali su kako su svi zaposlenici žalosni te su još jednom izrazili sućut obiteljima.

Iako su iz firme napisali kako će se djelomična potraga nastaviti, u komentarima ih brojni ljudi prozivaju.

Komentiraj