u el pasu

Tužiteljstvo traži smrtnu kaznu za napadača iz Teksasa koji je ubio 22 ljudi

Američki tužitelji podigli su optužnicu za teško ubojstvo protiv napadača iz Teksasa koji je ubio 22 ljudi u robnoj kući Walmart te traže smrtnu kaznu, prenosi u ponedjeljek Reuters i podsjeća da vlasti taj napad vode kao slučaj domaćeg terorizma.

Osumnjičeni Crusius je 21-godišnji bijelac iz Allena, u Teksasu. Optužnica za teško ubojstvo podignuta je kako bi se mogao zadržati u pritvoru, a poslije će se podizati pojedinačne optužnice za svakog ubijenog i ranjenog.

Guverner Teksasa Greg Abbott rekao je da se čini da je subotnji napad zločin iz mržnje, a policija je iz manifesta za koji vjeruju da je napadačev zaključila da je krvoproliće bilo rasno motivirano. Napad je izveden u dijelu grada s većinskim latinoameričkim stanovništvom.

Državni tužitelj John Bash kazao je da će tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenika Patricka Crusiusa ukoliko ga se proglasi krivim i da savezne vlasti tretiraju masakr kao slučaj domaćeg terorizma.

Pokolj u Teksasu: Napadač u trgovačkom centru ubio 20 ljudi

“Učinit ćemo ono što činimo teroristima u ovoj zemlji, pružit ćemo brzu i sigurnu pravdu”, rekao je Bash novinarima na konferenciji za medije u nedjelju.

Samo 13 sati nakon masakra u Teksasu došlo je do još jedne masovne pucnjave u Ohiju gdje je napadač, noseći neprobojni prsluk, ubio devet osoba, a ranio 27 u povijesnom dijelu grada prije nešto ga je ubila policija.

Komentiraj