predstavljen novi program

ZIMSKI AKVAREL Nove boje nikad bogatijeg splitskog Adventa

“Zimski akvarel – adventske i božićne svečanosti u Splitu” vrijeme su u godini kada smo programski prije svega usmjereni na Splićane, naše obitelji i djecu.

Zato je ovogodišnja manifestacija namijenjena upravo našim građanima, nije nam se namjera natjecati i ponovno raditi velike iskorake prema osvajanju novih turističkih tržišta”, rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara na današnjem predstavljanju programa koji će se u organizaciji Grada Splita, Turističke zajednice grada Splita, Spalatum DMC-a ali i brojnih drugih partnera održavati od 1. prosinca do 7. siječnja na gradskim trgovima i ulicama.

Najavljujući program, direktorica TZ-a Alijana Vukšić kao novost istaknula je lokaciju na Trgu Gaje Bulata gdje će se uz sadržaj s četiri kućice predstavljati ulični umjetnici. Rekla je i kako će se svijeće na adventskom vijencu od ove godine paliti u Đardinu oko fontane, a Đardin će ujedno biti jedinstveno mjesto za blagdansku zabavu djece i obitelji.

Direktor tvrtke Spalatum DMC Ante Šunjić rekao je kako se sutra raspisuje Javni poziv za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga, koji obuhvaća 28 kućica, i to na Rivi 20, u Đardinu 4, Trgu Gaje Bulata 4, a ulica kralja Tomislava podijeljena je na dva dijela (ispred Galerije umjetnina 10 i ispred stare pošte 4) koji se u cijelosti daju koncesionarima. Rok za dostavljanje ponuda je 9. studenog u 15 sati, kada će biti upriličeno javno otvaranje.

Što se zabavnog programa tiče, Šunjić je naveo nastupe brojnih popularnih glazbenika u preko 30 večernjih glazbenih programa, pa će tako na Rivi zapjevati Guliano, Hari Rončević, Četiri tenora, klape Iskon i Šufit, Dalmatino, Neno Belan i drugi. Pozornica će po prvi put biti natkrivena, pa ne bi trebalo biti odgađanja uslijed kiše.

“Došlo je vrijeme godine kada Splićani zaslužuju svoj grad, uživati u svome gradu. Voljeli bi da je to razdoblje i duže, smatramo da se nakon užurbane, uspješne, ponekad i prebučne turističke sezone moramo okrenuti sebi i svom gradu i ljudima. Zato s programom idemo u tom pravcu”, zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj