ekološka osviještenost

Borba za čišći okoliš: Grad Hvar na plaže postavlja ekološke biorazgradive pepeljare

Grad Hvar uveo je jednu novinu na svoje plaže. Naime, od sada će svi kupači (možemo reći pušači) imati na raspolaganju besplatne biorazgradive kartonske pepeljare.

Cilj je smanjiti ekološki problem, a i onaj vizualni. Nije lijepo vidjeti po plaži bačene opuške, baš kao ni u moru. Druga stvar je da im treba deset (evo i brojkom 10) godina da se razgrade. Jeste li to znali? Nije to puno u usporedbi sa staklom ili plastikom, ali svejedno nije ni malo. Tako se stako može razgraditi za nekih 4000 godina, neka vrsta plastike – nikad!

Zato, ako ste na nekoj od hvarskih plaža, a pušite, posegnite za nekom od plastičnih pepeljara. Učinite barem nešto za ovaj naš planet koji bi trebali ostaviti potomcima u nasljedstvo.

“Prema konceptu paške udruge ‘Volim Vlašići’ i projektu ‘Molimo ne bacajte opuške, naše ribe i ptice ne puše’, Grad Hvar postavio je biorazgradive kartonske pepeljare s ciljem smanjenja ekološkog i vizualnog problema ostavljanja opušaka na plažama. Sudjelujte, koristite” objavljeno je na Facebook stranici Grada Hvara.

U svakom slučaju, bilo bi lijepo kad bi i drugi gradovi slijedili njihov primjer!

Komentiraj