DRAMA U ŠIBENIKU

Deložacija bivše supruge Miše Kovača: "Stavila je svoj život u ugrozu uz uvjet da sačuva nekretninu"

Od utorka ujutro traje deložacija pokretnina iz tribunjskog restorana “San Antonio” u prizemlju obiteljske kuće Anite Kovač, bivše supruge popularnog pjevača Miše Kovača i miss bivše SFRJ, te njezina partnera Vinka Gulina, a njih dvoje će još neko vrijeme ostati na katu kuće jer je Kovač odbila vozilom hitne pomoći otići u bolnicu.
 Kovač nije izlazila pred okupljene novinare, a Gulin tvrdi kako ona ima upalu pluća te ozbiljnih problema sa srcem. “Ona je u teškom zdravstvenom stanju, pa je deložacija dijela kuće u kojem je stan odgođena za sutra, ali je njezino zdravstveno stanje takve naravi da u normalnom životu za oporavak treba najmanje mjesec dana. Nije otišla u bolnicu, ne želi napustiti dom jer bi u tom trenutku pitanje iseljenja bilo puno jednostavnije za ovrhovoditelje. Stavila je svoj život u ugrozu uz uvjet da sačuva nekretninu”, izjavila je odvjetnica obitelji Doris Košta, koja je podnijela prijedlog za izuzeće ovršiteljice Grozdane Juričev Šprljan iz suda.
 Naglasila je kako je u ovom trenutku jedino bitno da ovršenik sačuva nekretninu, barem djelomično, dok su za donji dio, kaže, angažirani ljudi od strane ovrhovoditelja da iznesu stvari i odnesu u skladište. Izvijestila je kako je pokrenula ukidanje pravomoćnosti na ovršnom aktu, a Uskoku je podnijela kaznenu prijavu. “Nadam se da će oni to obraditi na adekvatan način, a kao bivša tužiteljica vjerujem da to mora rezultirati određenim kaznenim progonom, samim tim i poništenjem te kaznene dosude”, rekla je Košta.
Treći pokušaj deložacije Kovač i Gulina iz kuće u Tribunju
 Inače, ovo je treći pokušaj deložacije Anite Kovač i Vinka Gulina iz kuće u Tribunju, koja je na javnoj dražbi prodana prije dvije godine obitelji Grbeša iz Zagreba za 1,14 milijuna kuna, a procijenjena je na oko 480.000 eura.
 Ovršni postupak nad kućom kod tribunjske pokrenuo je Talijan s kojim je Anita Kovač potpisala dokument o kupnji vanjskog šanka u obliku ružičastog Cadillaca. Kako priča Vinko Gulin, taj Talijan, inače vlasnik firme American Old Collections, dokument je zajedno s odvjetnicom Brankom Brkić Nakić ovjerio kod javne bilježnice, međutim bez prisustva Anite Kovač.
 “Talijan je mali mafiozo, švercer, preko naših odvjetnika i sudaca uvalili su nas u probleme. Dali smo mu dvije i pol tisuće eura, a tada je digao ovrhu i po njemu smo dužni još oko 10 tisuća eura. Ugovor je falsificiran i ovjeren kod javne bilježnice Nakić, a njena nevjesta, odvjetnica Brkić je to zlouporabila. Falsificiran je potpis Anite, ona je potpisala da je ona dužna oko devet tisuća eura, da bi se kasnije popelo na 15 tisuća”, izjavio je Gulin ispred kuće u Tribunju. Naknadno se, kaže, ispostavilo da je Anita Kovač potpisala ugovor s firmom koja je ugašena još 2003., ali da je temeljem tog ugovora Talijan podigao tužbu.
 Odvjetnica Košta pojašnjava da je ugovor nevažeći, budući da talijanska firma Old Collections u Hrvatskoj nije pravna osoba, niti postoji od 2003. godine. Ističe i kako je čula da obitelj Grbeša nije stvarni kupac kuće u Tribunju. “Čula sam takvu informaciju, to je cijela jedna hobotnica i u tom smislu je išla cijela prijava Uskoku 14. siječnja, a izvidi su u tijeku”, poručila je.
 
RANIJE OBJAVLJENO
Anita Kovač, bivša supruga Miše Kovača i majka Ivane Kovač, zaključala se sa partnerom u restoran “San Antonio” zbog sudske odluke u deložaciji
U Tribunju se trenutačno odvija prava drama kako javlja Šibenski portal. Anita Kovač, bivša supruga legendarnog pjevača Mate Miše Kovača, zajedno sa partnerom Vinkom Gulinom zaključala se u restoran “San Antonio” u Tribunju. Zaključili su se zbog sudske odluke o deložaciji iz obiteljske kuće i restorana koja je počela od 10 sati, javlja Šibenski portal.
“Podignut je kredit od 100 tisuća eura za uređenje restorana, koji smo uredno plaćali. U međuvremenu smo uzeli plažni objekt u najam, i čovjek nas je iskoristio da smo dužni najprije 10.500, a onda 15 tisuća eura. Vrijednost kuće procijenjena je na 470 tisuća kuna, a prodana je za 1,1 milijun kuna. Prevareni smo, Anita nikad nije stavila potpis na prodaju nekretnine, znači da je njezin potpis falsificiran, ovjeren bez njenog prisustva i njezine punomoći”, rekao je Vinko Gulin, Anitin partner.
Očekuje se dolazak njihove odvjetnice Doris Košte koja bi trebala rasvijetlili cijelu pozadinu događaja.
Kuća je, prema prvim informacijama, prodana još prije dvije godine supružnicima iz Zagreba, a oni traže da se Anita Kovač i Vinko Gulin isele.
Policija je izašla na teren zbog sudskog naloga o deložaciji.
Anita je bila druga supruga Mate Miše Kovača s kojom je dvoje djece, sina Edija i kćer Ivanu. Rastali su se nakon tragične nerazjašnjene smrti njihova sina Edija. Anita je ostala živjeti u obiteljskoj kući u Tribunju gdje je i sporni restoran donosi TABLOID.HR.

Komentiraj