želi pljeniti kacige, čizme i brentače.

Dok spašavaju Dalmaciju šibenski "Vodovod“ rogozničkim vatrogascima šalje ovršno rješenje za hidrant koji ne koriste

U isto vrijeme kada Dalmacija gori i kada se vatrogasci proglašavaju nacionalnim junacima šibenski „Vodovod i odvodnja“ rogozničkim vatrogascima želi pljeniti kacige, čizme i brentače… 
U utorak dok je više od polovica rogozničkih vatrogasaca bilo na požarištima, a druga polovica u 24 satnoj pripravnosti i dežurstvu, Vodovod im je putem javnobilježničkog ureda Ljiljanke Malenice poslao ovršno rješenje, zajedno s javnobilježničkom naknadom, koju moraju podmiriti u roku od osam dana, piše Šibenik.in.
Naime, prijedlog za ovrhu na temlju vjerodostojne isprave na iznos od 3977 kuna zajedno sa zateznim kamatama nije došao zbog potrošene vode već za paušal na hidrantu s vodomjerom koji nije u vlasništvu rogozničkih vatrogasaca, kojeg ne koriste, a niti su tražili da se postavi.  
Usprkos tome već deset godina DVD-u Rogoznica stižu računi i ovršni prijedlozi pa se suma za plaćanje popela na pedesetak tisuća kuna. Iz DVD-a se žale, a cijela zavrzlama završila je i na sudu.
“U vatrogasnom domu imamo svoj priključak koji nam služi za pranje vozila, održavanje opreme i prostorija i uredno plaćamo ispostavljene račune. U našem društvu nikome nije jasno zašto je na protupožarni hidrant u srcu Rogoznice stavljen vodomjer i zašto se nama naplaćuje paušal.  Na protupožarnim hidrantima po zakonu ne smije biti vodomjer, jer oni služe isključivo za gašenje požara. Da ne bismo plaćali enormne račune i došli u situaciju da društvo ne može funkcionirati s tog hidranta nismo uzeli ni kap vode, iako je najbliži našem vatrogasnom domu” objašnjava predsjednik DVD Rogoznica Čedo Živković.
Usprkos tome svaki im mjesec stiže račun za paušal od 361 kunu i 60 lipa.
“Za 50 tisuća kuna DVD može kupiti čizama, zaštitnih kaciga i ostale sigurnosne i potrebne opreme za sve svoje volontere koji samoprijegorno izlažu vlastite živote štiteći ljude i imovinu”, ogočeno je za Šibenik.in poručio predsjednik rogozničkog DVD-a. 

Komentiraj