malo se kasni

GALERIJA: Iako je već trebala biti gotova, plaža u Podstrani u svoj svojoj ljepoti ukazat će se tek iduće godine

Općina Podstrana sa dobrim zakašnjenjem dobila je ovo ljeto novu plažu, koja je samo dio projekta uređenja obalnog područja od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice u Strožancu, vrijednog 18.6 milijuna kuna.

Uz plažu izgrađeno je parkiralište, tu su i zelene površine, igrališta za odbojku na pijesku, boćalište, javni zahodi i svlačionice, a u središnjem dijelu je i biciklistička staza. Sve to trebalo je biti u funkciji još prošle godine, ali radovi su zapeli. Ove godine uređenje još uvijek nije završeno u cijelosti, pa će se plaža u svoj svojoj ljepoti ukazati tek iduće godine.

Naime, još uvijek postoje velike zemljane površine, sama plaža se loše održava, a rampa za invalide je neupotrebljiva jer je od prvog dana zatrpana pijeskom.

Za održavanje plaže u Podstrani zadužen je komunalni pogon, rekao nam je načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović i dodao da plaža tek treba dobiti uporabnu dozvolu, te da će u potpunosti zasjati tek iduće godine.

GALERIJA: Evo kako izgleda plaža u Podstrani

“Uočeni su određeni nedostatci, za to su sada osigurana sredstva. Riječ je o jednom pojasu između plaže i zelenog pojasa gdje je još uvijek zemlja i to smo napravili novi projekt kako bi prostor hortikulturno uredili. Imamo i problem sa rampom za invalide koja je napravljena po projektu, ali je nedovoljne dužine. Dopunili smo dokumentaciju, a iako smo već sve ranije definirali nismo željeli ništa raditi tijekom turističke sezone i sada ćemo sve nedostatke koje smo primijetili otkloniti kako bi spremno dočekali iduću sezonu”, kaže nam Bartulović.

Podsjetimo, cijeli projekt financira se sredstvima iz proračuna Općine Podstrana, Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU, Županije splitsko-dalmatinske, Hrvatskih voda i Urbane agromeracije grada Splita.

Inače, projekt se radi u dvije faze. Prva faza obuhvaća plažu koja se proteže od sportske lučice Strožanac do hotela “Lav”, a druga faza se proteže od ušća rijeke Žrnovnice do sportske lučice u Strožancu.

Dok je prva faza projekta dugo vrijeme bila u fazi stagiranja jer se čekalo dobivanje građevinske dozvole za izgradnju kanalizacije, druga faza čiji prostor obuhvaća više od 34.000 metara četvornih trebala je biti završena do početka sezone. Kako to izgleda možete vidjeti u našoj galeriji.

Komentiraj