počeli požari

Još uvijek gori u Zagori: Vatrogasce čeka teška noć, vatra prijeti i kućama

Još uvijek nije ugašen veliki šumski požar koji je u nedjelju oko 13 sati buknuo u ​Sutini kod Muća ​i u kojem je do sada ​izgorjelo nešto više od 30 hektara guste borove šume i makije, doznaje se u Vatrogasno-operativnom centru Split.

​U gašenju ​u Sutini ​su se, uz zemaljske vatrogasne snage, uključili i kanader i air tractor.​ Na terenu je više od ​4​0 vatrogasaca sa 1​2​ vozila iz ​DVD-a Muć, Zagora, Vranjic, Solin​, sva tri DVD- a iz Kaštela, te DVD Split​.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su aktivna dva požara, jedan također na području Muća, a drugi na sinjskom području.

Vatrogasci iz DVD-a Zagora gase požar koji je planuo u Vrbi, kod Muća, a u kojem je do sada izgorjelo oko osam hektara borove šume i niskog raslinja.

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Sinj, zajedno s kolegama iz Trilja, još od subote bore se s vatrom na Kamešnici koja gori visoko u brdu na tisuću metara nadmorske visine zbog čega se požarište samo nadgleda.

Kako sada stvari stoje, na terenu će preko noći ostati 50ak vatrogasaca, a poslan je i zahtjev da im nastave pomagati i zračne snage.

Vatra je u nekoliko navrata zaprijetila i kućama, te i dalje traje lavovska borba s požarom te nastojanje da se obrane imanja ljudi. Kako se vatra bude približavala novim kućama, tako će ses snage i premještati po terenu.

 

Komentiraj