spriječili širenje

Gori odlagalište otpada na Braču, na terenu su svi vatrogasci s otoka

U utorak u prijepodnevnim satima izbio je požar na bračkom odlagalištu otpada “Košer”, u Općini Pučišća.

Radi se o odlagalištu u vlasništvu tvrtke “Michieli-Tomić” na kojem otpad odlaže veži dio otoka. Podsjetimo, na ovom je odlagalištu 2011. dopušteno odlaganje 1.500 tona opasnog otpada. Ujedno na tom prostoru postoji izgrađena kazeta za azbest preostalog kapaciteta 1574,19 tona na koju građevni otpad koji sadrži azbest odlažu ovlaštene osobe za sakupljanje ove vrste otpada.

Požar odlagališta otpada na O. Braču spriječeno širenje požara na okolnu šumu, radi se na sanaciji koja će potrajati… Na intervenciji su Dvd – ovi sa Otoka Brača

Objavil/a Vatrogasci – Oni su naši Heroji dne Torek, 23. julij 2019

Vlasnik komunalnog društva i odlagališta “Košer” s pedesetak uposlenih brine o komunalnom otpadu svih sedam bračkih općina, dok jedino grad Supetar ima svoje odlagalište.

Kako doznajemo, vatra je zahvatila površinu od oko 100 kvadratnih metara. Na intervenciji su sva bračka vatrogasna društva s tridesetak vatrogasaca i deset vozila.

Trenutno se radi na gašenju vatre i sanaciji opožarenog područja. Nakon sanacije opožarene površine, pristupit će se zatrpavanju opožarenog dijela odlagališta zemljom.

Neslužbeno se doznaje da su tijekom jutra kamioni iskrcali materijal u kojem je bio i dio u kojemu je tinjao određeni materijal. Kasnije se požar proširio na spomenutu površinu, no daljnje širenje spriječili su vatrogasci. Nije poznato kada će požarište biti potpuno sanirano.

UPRAVO Požar na Braču vatrogasci na terenu

Objavil/a Vatrogasci – Oni su naši Heroji dne Torek, 23. julij 2019

Komentiraj