Komentar

Gospodo HDZ-ovci, sramite li se novih mobitela i automobila i djece koja plaćaju trajekt zbog terapije?

Već deset godina (evo i brojkom 10, da ne bi bilo zabune) se roditelji djece s poteškoćama sa otoka Brača, okupljeni u udrugu Brački pupoljci, bore da se njihovoj djeci, kao i djeci s ostalih otoka, omogući besplatan prijevoz trajektom do kopna gdje djeca (i po nekoliko puta tjedno) idu na terapije.

HDZ je jasno i glasno rekao ne! Unatoč tome što su nedavno ministar Butković, a zatim i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, obećali da će se sve riješiti i da sve može ići u ubrzanu proceduru. To se nažalost nije dogodilo! Upravo suprotno, roditeljima i djeci još su jednom rekli da moraju čekati.

Kažu iz Ministarstva mora, pomorstva i veza da će djeca dobit besplatan prijevoz. Ali ne sad! Kao da im deset godina čekanja nije dovoljno. Valjda vladajući računaju da ako su mogli čekat deset godina, mogu još koji mjesec. A ne mogu! Ne mogu čekati niti dana! Je li njima jasno da roditelje svaki odlazak na kopno sa Brača košta 200-tinjak kuna. Sa Hvara još i više, da ne nabrajamo dalje!? Je li njima jasno da ti roditelji nemaju saborske plaće ili plaće kakve imaju u Vladi i da im nije lako izdvojiti te novce!?

Ne shvaćaju oni mnogo toga! Ne shvaćaju da život na otoku i bez toga nije lagan. Ali, nije ih ni briga, jer da jest, omogućili bi im barem to. Najlakše je doći u vrijeme pred izbore i obećavati. Na kraju se potvrdi ona stara- obećanje ludom radovanje! I čim se približe izbori, krene predizborna šutnja, oni zaborave na sva obećanja koja su dali. Valjda misle da će narod do idućih izbora zaboravit kako su se ponašali! Što je najgore-i hoće!

Ništa od besplatnog trajekta za bolesnu djecu: “Što to točno tjera vladajuće da uvijek glasaju protiv osiguravanja dostojanstvenog života za djecu s teškoćama u razvoju?”

Ministar Butković sigurno nije platio trajekt kad je išao na Brač. Mislite li da je predsjednica? Njima sigurno ne bi bilo puno dati nekoliko stotina kuna svaki tjedan za prijevoz ako se uzmu u obzir njihove plaće. A koliko je to teško nekome tko recimo otplaćuje kredit i ima i tri puta manje od njih? Od njih koje mi plaćamo i koji bi trebali nama služiti! Često zaborave da smo ih mi doveli na pozicije na kojima jesu. Da smo drugačiji, onda bi ih makli. Stvarno smo nekad ovce!

Jel vam neugodno gospodo HDZ-ovci kad vam na račun sjedaju novci koje (ni)ste zaradili sjedenjem u Saboru, kada vam na račun sjeda naknada za odvojeni život, kada dobivate putne troškove, dnevnice i tko zna što sve ne?! Nije vam neugodno kad svako malo izdvojite novce (ne svoje) za nove mobitele, automobile, reprezentaciju?! A istodobno djeci s posebnim potrebama kažete ne! Zar su oni i njihovi roditelji manje važni?! U vašim očima očito jesu!

Komentiraj