podružnica KBC-a Split

HDZ-ovci bili na svečanom otvorenju bolnice u Zagvozdu, one koja radi još od siječnja

Premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak Zagvozd, gdje je sudjelovao je na svečanosti otvorenja podružnice Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split.

U Zagvozdu, mjestu u imotskoj krajini, otvorena je dnevna bolnica opremljena uređajima za specijalističke preglede u koju je, po riječima ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića, do sada uloženo pet milijuna kuna, a očekuje se ulaganje još četiri milijuna.

Podružnica KBC-a Split smještena je nedaleko od čvora autoceste A1 i tunela Sveti Ilija, koji spajaju autocestu i more, i nalazi se na strateškom mjestu kojem gravitira preko 100.000 ljudi iz Imotske krajine, Makarskog primorja i Vrgorca.

Premijer je u društvu ministra zdravstva Milana Kujundžića, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra uprave Lovre Kuščevića i župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana obišao dnevnu bolnicu gdje je razgovarao s liječnicima i medicinskim sestrama, koji su dosad već obavili oko 1300 specijalističkih pregleda i 120 pretraga kroz program dnevne bolnice u koju svakog dana u tjednu dolazi po jedan liječnik specijalist. Inače, dnevna bolnica je krenula s radom još u siječnju.

GALERIJA: HDZ-ovci svečano otvorili dnevnu bolnicu u Zagvozdu

Također je uručio načelnicima općina Imotske krajine ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

 

Komentiraj