"teško mu palo"

HDZ-ovi gradonačelnici otkazuju Škorine koncerte, neće nastupiti ni u Imotskom

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, održao koncert u Trilju.

“Hvala HVIDRA-i i mom prijatelju, gradonačelniku Ivanu Šipiću“, rekao je Škoro na početku nastupa koji je privukao pet tisuća ljudi.

Šipić je HDZ-ovac i saborski zastupnik, ali nije otkazao koncert Škori, protukandidatu Kolindi Grabar-Kitarović. No, pojedini HDZ-ovi gradonačelnici i načelnici općina postupili su drukčije nakon što je Škoro krajem lipnja objavio svoju kandidaturu.

Novi list od njegovog menadžmenta doznaje da je Škoro ostao bez ljetnih koncerata u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradina. Niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je Škorina predsjednička kandidatura razlog otkaza.

Iz Turističke zajednice Našica je, primjerice, ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da “nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju”, a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Posebno im je, inače, žao što je otpao nastup u Imotskom, odakle Škoro vuče podrijetlo. Prošle je godine on imao u Imotskom koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Nastupio je besplatno, a još je i iz vlastitog džepa platio razglas.

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da također bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra.

“Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima”, ističu u Škorinom menadžmentu.

Ali, stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta. Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza, piše Novi list.

Komentiraj