poboljšanje zdravstvene skrbi

Imotski dobiva novu fizijatricu i novu Hitnu pomoć

Imotski neće ostati bez liječnika za fizikalnu terapiju, a do proljeća iduće godine dobit će i najmoderniju hitnu pomoć. Doznali smo od pročelnice splitsko-dalmatinskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Diane Luetić.

Cijelom Imotskom krajinom proširila se zebnja kako će zbog umirovljenja liječnika iz ordinacije fizikalne medicine i rehabilitacije u gradu Imotskom, pacijenti posljednjeg dana ove godine ostati bez tog dijela medicinske skrbi. No, iz županije nas uvjeravaju kako razloga za strah nema. Imoćani, kod kojih je u Srednjoj Dalmaciji možda i najizraženija potreba za fizikalnom terapijom, neće ostati bez nje.

„Već 10. siječnja iduće godine u toj ambulanti započine raditi doktorica fizijatrica, Marina Horvat, s kojom je već potpisan ugovor. Dakle, osigurana je zamjena i ordinacija nastavlja nesmetano raditi“, poručuje pročelnica Diana Luetić.

Prije par mjeseci splitsko-dalmatinski Dom zdravlja jedan od svojih prostora u Imotskom odlučio je ustupiti Hitnoj pomoći, kako bi se u njega preselila do preuređenja neuvjetnog prostora kojeg sada koristi. Naime, imotskoj ispostavi Hitne pmoći gravitira 40 tisuća stanovnika, a ona raspolaže sa svega dva kreveta te prostorom za prijam i upis pacijenata.

„Prije desetek dana u Imotskom je bi projektant, kojeg je angažira Zavod za hitnu medicinsku pomoć. Ovih dana bit će gotovo konačni prijedlozi kako bi taj prostor trebao izgledati. Nadam se da bi u ožujku mogli započeti radovi. Njihova vrijednost je oko 1, 2 milijuna kuna“, ističe pročelnica Luetić.

Zahvaljujući ovom projektu, stanovnici Imotske krajine dobit će primjereniju hitnu zdravstvenu skrb. Koliko je ambulanta Hitne pomoći u Imotskom važna najbolje govori podatak da su prve najbliže one u Šestanovcu na zapadu, Vrgorcu na istoku ili pak Makarskoj.

Komentiraj