snimka zgrozila javnost

Inspekcija vratila pse lovcu iz Muća koji ih je brutalno cipelario

Psi koju su po nalogu veterinarske inspekcije oduzeti lovcu B. O. iz Donje Postinje, i to nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj ih tuče i gazi nogama, vraćeni su mu odlukom iste inspekcije.

Veterinarska inspekcija obavila je nadzor nakon prijave udruga za zaštitu životinja i dan nakon što se snimka pojavila na Facebooku.

“Na psima nisu pronađeni tragovi dokaza koji bi upućivali na zlostavljanje pasa u smislu ranjavanja ili ožiljaka. U postupku je utvrđeno da je predmetna snimka koja se odnosila na zlostavljanje pasa snimljena dvije godine ranije. Utvrđeno je i da vlasnika životinja prije navedenog događaja, a niti nakon tog događaja, policija i druga nadležna tijela nisu evidentirali kao zlostavljača”, odgovorili su Večernjem listu iz inspekcije.

Tvrde da su u skloništu psi pregledani i na njima nisu uočeni klinički znakovi i dokazi koji bi upućivali na zlostavljanje, a protiv lovca je podignuta kaznena prijava zbog “kaznenog djela (čl. 205. stavak 1. Kaznenog zakona) zbog nanošenja nepotrebne boli, te izlaganja nepotrebnim patnjama u listopadu 2016. godine na području južnog Velebita”.

Podsjećamo, na objavljenoj snimci na Facebooku vidi se starijeg čovjeka koji vadi iz prtljažnika svog automobila dva psa. Kad shvati da je jedan od njih izgrizao kabele, prvo ga udara štapom, a zatim ga doslovno iscipelari. Usput psuje sve po spisku, te mu viče “ubit ću te”. Muškarac koji sve snima, cijelo se vrijeme smije.

Komentiraj