veliko nevrijeme

Jaka tuča nanijela velike štete na Starogradskom polju na Hvaru

Jaka tuča grada koja je u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak zahvatila Starogradsko polje na Hvaru nanijela je velike štete vinovoj lozi, maslinama i povrću te postoji mogućnost proglašena elementarne nepogode zbog nastalih šteta, doznaje se od gradonačelnika Starog Grada na Hvaru Antonia Škarpe.

“Naše Povjerenstvo za procjenu šteta danas i večeras je na trenu radi prikupljanja podataka o štetama na Starogradskom polju i večeras će obrađivati te informacije a u utorak ujutro kontaktirat ćemo župana Splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana kako bismo vidjeli hoće li on na temelju tih podatak proglasiti elementarnu nepogodu”, izjavio je gradonačelnik Škarpa u ponedjeljak na večer za Hinu.

Podsjetio je da je Starogradsko polje na Hvaru najveće obradiva površine zemljišta na hrvatskim otocima uopće te da se to polje nalazi i pod UNESCO-ovom zaštitom.

“Tuča je trajala oko dva sata, rano jutros između 3 i 5 sati. Na Hvaru se ne pamti tako snažna padalina grada,” kazao je Škarpa. Ova snažna tuča pogodila je Starogradsko polje u najnepovoljnijem razdoblju kada vinova loza i masline propupaju, a stradali su i nasadi povrća, dodao je.

Komentiraj