nije zaprijetio kućama

Kod Muća izgorjelo oko 150 hektara šume, požar gase kanaderi i air tractori

Oko 150 hektara borove šume izgorjelo je u požaru koji je u nedjelju buknuo u Sutini u blizini Muća, u Dalmatinskoj zagori, koji vatrogasci gase i u ponedjeljak, doznaje se od vatrogasnog zapovjednika Zorana Karlovića.

U gašenje požara u ponedjeljak su upućeni kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarne eskadrile HRZ-a iz zrakoplovne baze iz Zemunika, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

“Danas smo uspjeli zaustaviti širenje tog požara na zapadnoj strani, gdje ga se sanira, a na istočnoj strani vatrogasci ga nastoje staviti pod kontrolu”, rekao je za Hinu Karlović. Istaknuo je kako taj požar, na čijem su gašenju angažirana 32 vatrogasca i devet vozila ni u jednom trenutku nije zaprijetio kućama.

Karlović je rekao kako je istodobno s požarom u Sutini buknuo i požar u Vrbi, također u blizini Muća.

“Pošto smo danas uspjeli ublažiti požar u Sutini, dio vatrogasaca s tog požarišta premjestit će se na gašenje požara u Vrbi”, objasnio je Karlović.

Od početka godine do danas zračne protupožarne snage sudjelovale su u gašenju 21 požara (devet u Šibensko-kninskoj županiji, po četiri u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj te po dva u Dubrovačko-neretvanskoj i Istarskoj županiji), pri čemu je ostvareno oko 45 sati naleta, a izbačeno je oko 1700 tona vode, priopćeno je iz MORH-a.

Komentiraj