s konja na magarca?

Kuščević stigao u Split: Dočekali ga oduševljeni HDZ-ovci i nova fotelja

Lovro Kuščević, bivši ministar uprave, došao je danas u Split kako bi aktivirao svoj mandat županijskog vijećnika.

Ne može političar bez fotelje, pa je Kuščević koji je prije dva tjedna podnio ostavku na mjestu ministra i aktivirao svoj mandat u Saboru, već dva dana nakon toga podnio zahtjev za aktiviranjem mandata županijskog vijećnika HDZ-a.

Neslužbeno se doznaje da bi mogao zasjesti i u fotelju općinskog vijećnika. Na samu sjednicu Kuščević je u maniri prave dame zakasnio, ali nije da mu je ova funkcija nešto i važna.

“Ja nemam nikakve afere iza sebe, te su aferefa bricirane i već se deset godina povlače i rezultiraju samo lažnim novinskim natpisima. Dakle ovo nije nikakva nagrada, ja sam i prije bio županijski vijećnik i nastavit ću s istim žarom raditi za našu županiju i za moj otok Brač, a u Hrvatskom saboru za cijelu RH. I dalje ću podržavati projekte Vlade, ali i župana Blaženka Bobana”, kazao je Kuščević na novinarsko pitanje je li mu ovo svojevrsna nagrada.

Na pitanje je li pao “s konja na magarca” nije želio odgovoriti, procjenu je ostavio novinarima i javnosti.

Do sada je, podsjetimo, tu funkciju obnašao Kruno Peronja, a Kuščeviću će se zahtjev odobriti na današnjoj sjednici. A da bivši ministar još neko vrijeme ostaje ministar, barem u glavama HDZ-ovaca, pokazao je i sam početak sjednice gdje su se po prvi put javili brojni stranački vijećnici s pitanjima koji su tražili hvalospjeve od pročelnika, pa čak i od samog župana.

Kuščević kaže kako ga nije kontaktirao ni USKOK, ni policija vezano za izvide, jer dodaje, temeljem fabriciranih afera ne zna zašto bi ga se kontaktiralo. Na pitanje kako mu se čini rekonstrukcija Vlade odgovara: “Odlična”.

Komentiraj