posjetio brač

Milanović u Supetru: “Ovo će biti duga i teška trka, ne nadam se ničemu laganom”

Na aferu ‘Kuščević’, ali i na mogućnost da Andrej Plenković ode u Bruxelles, osvrnuo se na Braču kandidat za predsjednika države Zoran Milanović, pišu Vijesti.hr.

Kako je rekao, stigao je zbog proslave Dana grada Supetra, baš kao što je bio i na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici.

U Supetar je došao na poziv prijatelja na neformalno druženje, a kako se našalio, i da bi “osluhnuo bilo naroda”. Milanović je najavio dugu i tešku političku trku, ali i svoju nadu da ulazi u drugi krug izbora. Najavio je borbu protiv korupcije, lopovluka i pohlepe.

“Ovo će biti duga i teška trka, ne nadam se ničemu laganom”, rekao je Milanović.

GALERIJA: Milanović u Supetru

Na pitanje, misli li da bi Plenković trebao smijeniti ministra uprave Lovru Kuščevića zbog afere s nekretninama, Milanović je odgovorio: “Ja ne mogu i neću komentirati svakodevne političke događaje, to se od mene ne očekuje, a ne očekuje se ni od predsjednika, bar ovako kako ga Ustav sada određuje.”

Komentirao je i medijske napise da bi Plenković mogao zasjesti na čelo Europskoga vijeća umjesto Donalda Tuska.

“Ja sam rekao, za razliku od svojih konkurenata, navijam da ljudi iz Hrvatske dobiju visoke službe u međunarodnim organizacijama u inozemstvu, to je dobro za nas.”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u petak navečer je rekao da Srbija mora platiti odštetu ljudima koji su završili u logoru kao i da se s tom državom mora što prije riješiti pitanje nestalih.

“Na pitanju nestalih – jednom dubokom, teškom, bremenitom pitanju – radili smo koliko smo mogli, kao i sve prethodne vlade, osim što nismo lagali ljude. Jedino gore od toga da ne radite, jest da radite malo i da ljudima koji su godinama opterećeni jednim neriješenim problemom koji razara obitelji, razara ljudsku dušu, obećavate da ćete nešto napraviti, a unaprijed znate da nećete i da ne možete. To je jednostavno, loše”, zaključio je Milanović.

Komentiraj