boravi na braču

Ministar Kuščević: “Svi prostorni planovi dok sam ja bio općinski načelnik rađeni su transparentno”

Ministar je prisustvovao svečanosti Dana grada Supetra gdje je za RTL komentirao zahtjeve za smjenom.

Ministar uprave Lovro Kuščević koji je unio razdor u vladajućoj koaliciji vikend provodi na Braču. Prisustvovao je svečanosti Dana grada Supetra, te za RTL na zahtjeve o svojoj smjeni odgovara:

“Danas smo ovdje da bi proslavili Dan grada Supetra, koristim priliku čestitati svim građanima i građankama njihov dan i blagdan sv. Petra i Pavla. Što se tiče optužaba koje mi se stavljaju na teret oko raznih malverzacija mislim da je najbolje pročitati jučerašnje izvješće općine Nerežišće u kojem se potvrđuje da su svi prostorni planovi dok sam ja bio općinski načelnik rađeni transparentno upravo u cilju početka razvoja turizma na području općine, pod jednakim uvjetima za sve. Ostanimo danas na temi Dana grada Supetra”, zaključio je ministar.

Na istoj svečanosti bio je i načelnik općine Nerežišće koji ga brani u aferi prenamjene zemljišta, odnosno koji je reagirao priopćenjem nakon što je otkriveno da je supruga ministra kupila pašnjake za 60.000 kuna, a onda pola tog zemljišta, nakon promjene prostornog plana, prodala za čak milijun i pol kuna. Načelnik Nerežišća i dalje tvrdi kako u cijelom poslu nije bilo pogodovanja.

“Koliko se sjećam supruga ministra Kuščevića je bila jedan od podnositelja zahtjeva koji su u postupku izmjena i dopuna prostornog plana 2011. tražili prenamjenu zemljišta u građevinsko. Prema svakome je postupljeno na jednak način, tko god je zadovoljio zakonske uvjete njemu se izašlo u susret. Nikakvog pogodovanja zbog imena ili funkcije nije bilo”, kazao je načelnik Svemir Obilinović.

Komentiraj