različite priče

Što se događa u Baškoj Vodi? Mještani šute, načelnik poduzetniku poručio da se “vrati odakle je došao”

Kruno Žulj tvrdi da je 16 godina čekao na dvije građevinske dozvole jer nije htio načelniku ustupiti pola objekta.

Krije li se u Općini Baška Voda novi slučaj korupcije? Poduzetnik Kruno Žulj, vlasnik tvrtke Čarolija sumnja u načelnika Općine Baška Voda. Tvrdi da je čekao 16 godina na dvije građevinske dozvole jer nije htio ustupiti načelniku pola objekta vrijednog 15 milijuna kuna. Načelnik optužbe odbacuje.

Umjesto trgovačkog centra, poduzetnik Kruno Žulj može izgraditi na parceli u samom centru Baške Vode, upravnu zgradu. Kaže da su prostorni planovi promijenjeni, jer nije pristao podmititi načelnika općine.

Priče načelnika i poduzetnika su različite

“Tada je rekao ako ću graditi tu poslovnu stambenu zgradu treba njemu dati pola tržnog centra. To je bilo 2013. kada je on mijenjao karte i kad je prebacivao iz jedne zone u drugu”, kazao je Kruno Žulj, poduzetnik i vlasnik tvrtke “Čarolija”.

Dok poduzetnik tvrdi da se radilo o razgovoru u četiri oka, načelnik tvrdi da je općinsko vijeće upoznato sa cijelim slučajem.

“Dali smo naše zemljište i uložili komunalije, a sukladno tome bi pola vrijednosti zgrade i trebalo pripasati općini Baška Voda. Ja u tome ne vidim ništa sporo”, rekao je Joško Roščić, načelnik općine Baška Voda.

Dok svatko od njih priča svoju priču, mještani se očito ne žele svrstati ni na jednu stranu.

Mještani nisu upućeni

“Sve je to u redu i jedan i drugi što kažu sve je to u redu. Itako je sve naopako”, rekao je Mate.

“Ja ne znam za tu priču uopće, nisam upoznat, ne znam ništa i ne mogu komentirati”, kazao pak je Matej.

Za drugu parcelu poduzetnik tvrdi da mu je načelnik onemogućio korištenje puta i prenamijenio je u šetnicu. A cijeli slučaj prijavljivao je kaže u više navrata.

“Što se tiče DORH-a, to sve stoji u ladici, preko 30 kaznenih prijava ima, nijedna nije nikad provedena”, rekao je Žulj.

No Joško Roščić razmišlja o tužbi za klevetu i odbacuje sve optužbe.

“Proziva DORH jer je odbacio njegove tužbe, protiv je i suda koje je odbacio njegove navode, znači njemu institucije RH nisu dobre. Pa neka se vrati odande odakle je došao”, kazao je Roščić.

No Kruno Žulj smjestio se u Bašku Vodu, a nakon 16 godina što je dočekao svoje dvije građevinske dozvole planira uskoro gradnju upravne zgrade i hotela. Kako kaže, dovršit će ih pa makar iz inata.

Komentiraj