bilo je i vrijeme

Napokon kreće obnova derutne policijske postaje u Solinu, na red došao i Sinj

Policijske postaje Solin i Sinj energetski će se obnoviti i kako se očekuje cijeli posao bi trebao biti gotov najdalje do kraja 2020. godine, najavili su nakon sastanka u solinskoj postaji splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Dražen Vitez, predstavnici MUP- a i načelnik Policijske postaje Solin Petar Puljiz.

Župan Blaženko Boban zahvalio je pomoćniku ministra što je “donio dva rješenja za obnovu Policijskih postaja Solin i Sinj” ukupne vrijednosti šest milijuna kuna od čega 2,7 milijuna kuna ide na obnovu solinske postaje, a nešto više od tri milijuna kuna za postaju u Sinju.

“Zgrada policijske postaje u Solinu treba biti ogledalo grada i vjerujem da će nakon energetske obnove takva i postati. Veseli me što s obnovom ove zgrade aktivnosti neće završiti jer će MUP, Grad Solin i lokalne zajednice općina Klis, Muć i Dugopolje sudjelovati u uređenju interijera nakon čega ćemo dobiti primjeren i reprezentativan objekt”, kazao je župan Boban.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova za financije i materijalno poslovanje Cvjetko Obradović je izjavio kako im sada preostaje priprema dokumentacije i raspisivanje javnog natječaja koji mora biti objavljen u ovoj godini, ne samo za Solin i Sinj već i za svih 26 objekata koje obnavljaju u Hrvatskoj, a cijeli posao treba biti gotov do kraja 2020. godine.

“Od šest milijuna kuna, koliko će koštati obnova dviju policijskih postaja u Solinu i Sinju, četrdeset posto sredstava financira EU kroz fondove, a ostatak Ministarstvo unutarnjih poslova. Na zgradama će se obnoviti vanjska fasada, stolarija i krovište. Mi smo napravili iskorak, već sutra smo u Vukovaru. Ulažemo maksimum što možemo i nadam se da ćemo već sljedeći mjesec krenuti u rješavanje pitanja investicija na Braču, Hvaru i Visu”, objasnio je Obradović.

Načelnik Policijske postaje Solin Petar Puljiz podsjetio je kako je zgrada policije izgrađena davne 1981. godine, ima prizemlje i kat, te se nalazi u “doista derutnom stanju” zbog čega je bilo nužno pristupiti njenoj obnovi.

Ministarstvo unutarnjih poslova je prethodno obnovilo policijske postaje u Imotskoj i Makarskoj, dok je Postaja prometne policije u Splitu sa Žnjana odselila u novu zgradu nekadašnje Čistoće za što je MUP izdvojilo gotovo 50 milijuna kuna do sada na području Splitsko-dalmatinske županije za obnovu i adaptaciju objekata.

Komentiraj