Oborio svjetski rekord: Mrvoš u šest dana skupio milijune, otkrio u što će ih uložiti

Tvrtka Ivana Mrvoša prikupila je više od deset milijuna kuna što je najviše ikada na platformi Funderbeam u svijetu.

Teško bi na ovom mladiću da ga vidite zaključili da je vlasnik tvrtke koja će uskoro vrijediti sto milijuna kuna, ali to je prepoznalo gotovo tristo investitora iz cijelog svijeta koji su dosad uložili 1,3 milijuna eura da se uključe u njegovu priču.

“Novac planiramo usmjeriti u daljni razvoj poslovanja, otvaranje novih tržišta, razvoj novih proizvoda i nabavu nešto naprednije opreme”, kaže Ivan Mrvoš, poduzetnik.

Okružen je gotovo isključivo mladim ljudima koji u njegovoj tvrtki na rubu grada uživaju raditi.

“Svi timski radimo. Dosta ima zezancije i napravi se i posla puno i puno se nauči”, kaže Stipe, zaposlenik.

“Znam nekad po cijeli dan ne stići upaliti laptop, stalno nešto rukama raditi, a znam po tjedan dana ne silaziti s laptopa. Stalno je nešto novo i drugačije”, dodaje njegov kolega Marko za Vijesti.hr.

Vinko je s Ivanom od početka te tvrdi kako, unatoč odličnoj ideji, nije odmah mirisalo na uspjeh.

“Na početku je to dosta nesigurno izgledalo, ali evo sad je sve dobro ispalo, dosta smo se razvili od samih početaka, evo imamo sad i te investicije”, kaže Vinko.

I dok je četiri godine star prvi model pametne klupe mogao samo puniti mobitele i svijetliti u mraku,najnoviji model može mnogo više. Na primjer, u njega mogu biti
ugrađene sigurnosne kamere koje na osnovi prepoznavanja lica mogu dati personalizirane reklame.

“To što mi želimo napraviti je da u trenutku kada napustite svoju kuću sva vaša interakcija u prostoru je s našim proizvodima”, objašnjava Mrvoš.

Dakle od pametnih autobusnih stajališta do pametnih koševa za otpad. Za privatni život, kaže, nađe vremena, a od djevojaka zainteresiranih za 23-godišnjeg milijunaša se ne mora braniti.

“Imam djevojku tako da tu nema potrebe za nekakvom dodatnom obranom, ona je glavni stup obrane”, kaže Mrvoš.

A i da nema djevojku, solinski bi je genijalac, vjerojatno, sam napravio.

Komentiraj