Promet jednim trakom / Odron magistrale u Podgori još nije saniran: Čekaju li nas ekstremne gužve prema jugu Hrvatske?

U potpunu sanaciju krenut će se tek nakon izrade projekta, ali i to će pričekati završetak sezone

6.6.2019.
18:00
VOYO logo

Odronjeni dio ceste na jadranskoj magistrali kod Podgore još uvijek se sanira. U međuvremenu promet ide samo jednom trakom.

Privremenu sanaciju, kažu iz Hrvatskih cesta, usporilo je kišno vrijeme, a za potpunu sanaciju čeka se ispitivanje tla i izrada projekta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlomljeni komad ceste na magistrali kod Podgore zastrašujuće zjapi prema provaliji. No, cestom se sada barem prometuje, naizmjenično jednim trakom.

Omogućen je promet

"Ja mislim da je tu netko zakazao jer to se moglo očekivati više godina i trebalo je poduzeti nešto na vrijeme da se to ne dogodi, a ne čekati da se dogodi ovo što se dogodilo", kazao je Niko Odranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proširenje ceste omogućilo je promet, a načelnik je zadovoljan vožnjom i jednom trakom.

"Jer jedini inače alternativni pravac bio bi Sv. Ilija-Ploče. I to bi stvaralo goleme gužve. I onih sedam-osam dana što je bila zatvorena cesta bilo je gužvi i negodovanja ljudi, ali što se može.", rekao je načelnik Podgore Ante Miličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispituje se tlo

Trenutačno se ispituje tlo kako bi se mogli postaviti piloti kojima će se osigurati odlomljeni dio ceste.

"Do sezone, nakon dobivenih rezultata, ćemo napraviti zavjesu s pilotima koja će omogućiti nesmetano dvosmjerno odvijanje prometa na ovom dijelu prometnice", kazao je rukovoditelj poslovne jedinice Split HC Neven Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanira se i pokos koji se spušta prema lokalnoj plaži, ali s obzirom na to da turisti već pristižu, mještani se nadaju da će sanacija uskoro biti gotova.

Teško je govoriti o rokovima

"Ja se nadam duboko da će to tako biti jer, što ćemo ako ne bude? Zatvorit i ne moramo ni raditi više", rekao je vlasnik apartmana u Podgori Ivan Đikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vremenski rok nije postavljen, a gužve samo što nisu počele.

"Teško mi je govoriti o rokovima jer oni ovise o vremenskim uvjetima, a i do sad su nas vremenski uvjeti onemogućavali da ovo izvedemo", istaknuo je Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U potpunu sanaciju krenut će se tek nakon izrade projekta, ali i to će pričekati da sezona završi. Semafori su do daljnjeg tu, baš kao i rupa usred državne ceste.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo