PROMET JEDNIM TRAKOM

Odron magistrale u Podgori još nije saniran: Čekaju li nas ekstremne gužve prema jugu Hrvatske?

Odronjeni dio ceste na jadranskoj magistrali kod Podgore još uvijek se sanira. A u međuvremenu promet ide samo jednom trakom.

Privremenu sanaciju, kažu iz Hrvatskih cesta, usporilo je kišno vrijeme, a za potpunu sanaciju čeka se ispitivanje tla i izrada projekta.

Odronjeni komad ceste na magistrali kod Podgore zastrašujuće zjapi prema provaliji. No, cestom se sada barem prometuje, naizmjenično jednim trakom prenose vijesti.rtl.hr.

“Ja mislim da je tu netko zakazao jer to je bilo za očekivati više godina i trebalo je poduzeti nešto na vrijeme da se to ne dogodi, a ne čekati da se dogodi ovo što se dogodilo”, kazao je Niko Odranović.

Proširenje ceste omogućilo je promet, a načelnik je zadovoljan vožnjom i jednom trakom.

“Jer jedini inače alternativni pravac bi bio sv. Ilija-Ploče. I to bi stvaralo ogromne gužve i onih sedam osam dana što je bila zatvorena cesta bilo je gužvi i negodovanja ljudi, ali šta se može”, rekao je načelnik Podgore Ante Miličić.

Ispituje se tlo

Trenutno se ispituje tlo kako bi se mogli postaviti piloti kojima će osigurati odlomljeni dio ceste.

“Do sezone nakon dobivenih rezultata ćemo napraviti zavjesu s pilotima koja će omogućiti nesmetano dvosmjerno odvijanje prometa na ovom dijelu prometnice”, kazao je rukovoditelj poslovne jedinice Split HC, Neven Matijević.

Sanira se i pokos koji se spušta prema lokalnoj plaži, ali s obzirom da turisti već pristižu mještani se nadaju da će sanacija uskoro biti gotova.

“Ja se nadam duboko da će to tako biti, jer što ćemo ako ne bude? Zatvorit i ne moramo ni raditi više”, rekao je vlasnik apartmana u Podgori, Ivan Đikić.

No, vremenski rok nije postavljen, a gužve samo što nisu počele.

“Teško mi je govoriti o rokovima jer oni ovise o vremenskim uvjetima, a i do sad su nas vremenski uvjeti onemogućili da ovo do sad izvedemo”, istaknuo je Matijević.

U potpunu sanaciju krenut će se tek nakon izrade projekta, ali to će sve pričekati da sezona završi. Semafori su do daljnjeg tu, baš kao i rupa usred državne ceste.

Komentiraj