visoke sigurnosne mjere u mirnom gradiću

Omiš je ovih dana najsigurniji grad u Hrvatskoj

Noćas je u Omišu išaran jumbo plakat koji je izražavao dobrodošlicu “Vatrenima” u Dalmaciju, a informacije s terena kažu da su sigurnosne mjere nešto jače nego je to uobičajeno.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra igra prijateljsku utakmicu protiv Omiša u tom lijepom i mirnom gradiću na ušću Cetine, danima se grad priprema za domaćinstvo vjerojatno najveće utakmice u povijesti.

Ulaznice su praktički rasprodane, ostalo je nešto onih koje su rezervirane za igrače reprezentacije, jutros je rasprodano zadnjih 250 koje su bile u slobodnoj prodaji. Pamtimo vremena kada su i puno veći stadioni u Dalmaciji bivali rasprodani i u kraćem roku, ali ne želimo “kvariti doživljaj” ikome.

Za to su zaduženi “dežurni krivci” – oni koji nisu oduševljeni svime što se događa, a posebno ih iritira činjenica da je Omiš, kako rekosmo – mirni i pitoreskni gradić na ušću Cetine – poprilično drugačije organiziran grad ovih dana.

GALERIJA: U Omišu išaran plakat dobrodošlice Vatrenima

Policija je izdala posebne mjere sigurnosti, a nepoznat netko je, kako možete vidjeti na naslovnoj fotografiji, svoje nezadovoljstvo izrazio na plakatu kojim se “Vatrenima” izrazila dobrodošlica u Dalmaciju.

Ako bismo bili zločesti, a nismo, pitali bi za smislenost činjenice da se reprezentaciji koja je jednako omiška koliko i osječka, zagrebačka, istarska ili međimurska, izražava “dobrodošlica”. Oni bi u Dalmaciji trebali biti kod kuće jednako kao i bilo gdje u Hrvatskoj, zar ne?

 

 

Komentiraj