svaka kuna je dobrodošla

Organizira se pomoć za obitelj koja je u požaru ostala bez svega: Evo kako možete pomoći

Stigli su rezultati očevida nakon što su otac i sin opečeni u obiteljskoj kući u Dućama kod Omiša u požaru koji je planuo u ponedjeljak rano ujutro.

Otac Ivan (50) i sin Domagoj Prlić (27) zadobili su teške opekline. Policija je utvrdila da nema elemenata kaznenog djela te se neslužbeno doznaje kako je uzrok požara bila svijeća koja nije dobro ugašena.

Otac i sin stradali su tražeći u sobi Domagojeva brata te su s opeklinama trećeg stupnja smješteni na Jedinici intenzivnog liječenja, a tijekom dana su bili u induciranoj komi i priključeni na respiratore.

Njihovo stanje je teško, ali stabilno. Obitelj je ostala bez svega, no kako doznaje 24sata, Grad Omiš i Splitska-dalmatinska županija su obećali pomoći, kao i Ivanovi prijatelji i suborci iz Domovinskog rata.

A u požaru je stradala i obiteljska ljubimica Nala koju su udomili. Ona ima opekline drugog stupnja po cijelom tijelu, glavi, njuški i šapama.

Kako joj možete pomoći stoji u objavi na Facebooku:

“Zbrinuta je u klinici More u Šibeniku.. Do daljnjeg ostaje tamo… Ovim putem molimo za pomoć te je objavljen broj računa za uplate (HR9124020063103480216, Marija Varga, svrha uplate: Nala). Od vas tražimo samo da se odreknete jedne kave, jedne kutije cigareta i pomognete ovim ljudima i ovoj hrabroj pasici… Samo malo humanosti, ništa više… I da povučem paralelu…

Nalina vlasnica je danas u svoj ovoj tuzi, ne znam koliko puta zvala i pitala za Nalu! Dok mnogi… uskoro kad krenu godišnji odmori, će s takvom lakoćom sve te neke ‘Nale’ iskipati negdje na ulicu jer će postati smetnja! Deset kuna je veliko! A koliko smo mi ljudi… E to ćemo tek vidjeti!”

Apel!!Obitelj kojoj je u pozaru rano jutros na području Duča potpuno izgorjela obiteljska kuca i sve u njoj, je ista…

Objavljuje Marijana OrlicPonedjeljak, 25. ožujka 2019.

Komentiraj