Spomenik automobilu

Ovo ima samo u Imotskome: Mercedes dobiva spomenik

U središtu Imotskog okupit će se preko 30 domaćih oldtimera, a u goste stiže 14 vozila direktno iz Stuttgarta, iz Mercedesovog muzeja. Sve će ih čuvati policija jer su jako rijetki i neprocjenjivi.

“Tko u nedjelju u Imotskom bude vozio neki drugi auto osim Mercedesa, skupit ćemo novce da malo pomognemo” kaže Ivan Topić, predsjednik Oldtimer kluba Imotski, najavljujući festival milijunski vrijednih vozila s trokrakom zvijezdom na nosu, prenose 24sata.

U središtu Imotskog povodom predstavljanja projekta spomenika Mercedesu, kao marki i automobilu, okupit će se preko 30 domaćih oldtimera, a u goste stiže 14 vozila direktno iz Stuttgarta, iz Mercedesovog muzeja, neki od njih toliko raritetni i zapravo neprocjenjivi da će ih čuvati policija.

Ivan Topić- Nota (54), kao glazbena nota, jer niti jednu notu ne može pogoditi pa je nadimak, naravno ostao – trenutno ima 13 Mercedesa. Ima vjerojatno najstariju G-klasu cabrio na svijetu, a najnovija akvizicija mu je 170S iz 1937. godine koji planira restaurirati. Na razgovor je stigao u 50 godina starom modelu W115 “minika”, model koji je izabran za spomenik, kao pravi primjer kako je Mercedes “motorizirao” imotsku krajinu. Jer više od pola automobila registriranih na ovom području su mercedesi, kaže Nota, što je uvijek prigoda za “prepucavanje” s vlasnicima ostalih marki. Tko u Imotskom ima Fiata, njega se šalje na pregled, a vlasnici VW-a se mogu sramiti.

– U ovom autu sam začeo sina, 1994. – pokazuje Ivan na svoj Mercedes, a inače ima troje djece. U Oldtimer klubu skupljaju sredstva, a iz Grada Imotskog su najavili da će pratiti iznos koji skupe, za osnivanje Fonda za školovanje mladih ljudi koji bi živjeli ovdje.

Komentiraj