Pad broja turista dogodio se čak i na Hvaru, najveći problem je – kvaliteta smještaja

Iako bilježe pad broja gostiju u odnosu na lani, hvarski su kapaciteti još uvijek dobro popunjeni. Kolovoz popravlja srpanjske rupe, a sve se nade polažu u rujan.

Situaciju u Starome Gradu za RTL Danas jučer je provjerio Marko Šiklić.

U Starom Gradu se na sve moguće načine trude zadržati mlade. Tako su povećali porodiljne naknade. Za treće dijete ona iznosi 70 tisuća kuna.

“Posebno smo ponosni što smo u posljednje dvije godine uspjeli postaviti nove temelje za razvoj turizma, tako da je hotelska kuća Helios Faros napokon izašla iz stečaja, i očekuje se ulaganje od 600 milijuna kuna. Također, gradi se hotel od pet zvjezdica u uvali Maslenica čije će otvaranje biti 01. travnja sljedeće godine”, tvrdi gradonačelnik Staroga Grada Antonio Škarpa.

A da je turizam u Starom Gradu ove godine lošiji od prošle, potvrđuju i brojke.

“Definitivno je zabilježen pad u mjesecu svibnju i dijelom u mjesecu srpnju (u manjem broju) dok svi ostali mjeseci bilježe lagani porast. Ukupno, zaokružujući turistički promet možemo reći da je u odnosu na prošlu godinu zabilježeno smanjenje od 2,6 posto broja noćenja”, ističe direktor TZ Staroga Grada Jakša Damjanić.

Na lošiju sezonu žale se i prodavači na tržnici. Ipak, iz Starog Grada kažu da je najveći problem kvaliteta smještaja, no ipak gosti uživaju.

Komentiraj