održan sastanak u vrgorcu

Počela suradnja Sveučilišta u Splitu i Grada Vrgorca

Predstavnici Grada Vrgorca i Sveučilišta u Splitu održali su u utorak u Vrgorcu inicijalni sastanak o suradnji u sklopu koje bi studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Mediteranska poljoprivreda u Vrgorcu obavljali terensku nastavu.

Na poziv gradonačelnika Ante Pranića u Vrgorcu je boravilo cijelo vodstvo Sveučilišta u Splitu – rektor Dragan Ljutić te prorektori Goran Kardum, Tomislav Kilić, Đurđica Miletić, Željko Radić i Leandra Vranješ Markić.

“Splitsko sveučilište pokrenulo je studijski program preddiplomskog sveučilišnog studija Mediteranska poljoprivreda, a grad Vrgorac je poljoprivredni kraj s najvećim vinogorjem u Hrvatskoj i najveći je proizvođač voća u Dalmaciji, pa smo stoga uputili zahtjev Sveučilištu u Splitu i ponudili suradnju”, rekao je gradonačelnik Pranić dodavši kako Grad Vrgorac Sveučilištu nudi da splitski studenti terensku nastavu obavljaju u njihovim voćnjacima i vinogradima.

Pohvalno je da je Vrgorac zainteresiran za širenje znanja, rekao je Ljutić istaknuvši da će nakon sastanka biti napravljen i Ugovor o suradnji između Sveučilišta u Splitu i Grada Vrgorca.

Prorektor Goran Kardum govorio je o interesu studenata za novootvoreni studij Mediteranske poljoprivrede te predložio gradu da stipendijama pomogne studente iz Vrgorca koji bi upisali taj smjer, što je gradonačelnik i prihvatio te obećao da će kroz sustav stipendija za studente pomoći vrgorske studente mediteranske poljoprivrede.

Komentiraj